Kæmpe arbejde venter Skive Kunstmuseum

Museet skal undersøge, om der er forsvundet andre malerier end Asger Jorns, der blev stjålet i sidste uge. Opgaven bliver dog ikke uden besvær.

Skive Museum

Der skal gennemgås og registreres mange malerier, før Skive Kunstmuseum kan fastslå, om der er stjålet flere malerier, end det Asger Jorn-maleri, der blev stjålet i sidste uge. Men der er også en anden stor udfordring på museet. Det er nemlig ramt af skimmelsvamp, og det besværliggør arbejdet, da museets personale ikke må opholde sig i lokalerne ret lang tid ad gangen, skriver Skive Folkeblad.

- Der er nogle klare regler på det punkt, og selvom vi hurtigt muligt gerne vil vide, om der mangler andet, så bliver vi nødt til at overholde de regler. Jeg forventer, at vi har det fulde overblik over vores kunstsamlinger om cirka en måneds tid, siger samlingschef og fungerende museumschef, Inge Kjær Kristensen, til Skive Folkeblad.

Det omtalte Asger Jorn-maleri havde været væk i mere end to år, uden museet anede noget om det. Men det er der ifølge Inge Kjær Kristensen en simpel årsag til.

- Der foregår en samlingsrevision en gang om året, men det foregår kun via stikprøver. Så det er ikke en særlig stor procentdel af vores værker, der bliver tjekket op på, når der er samlingsrevision, siger Inge Kjær Kristensen.

Politiet efterforsker fortsat den 41-årige mand, der er sigtet for tyveriet af Asger Jorn-maleriet. Manden har erkendt sig skyldig i hæleri, men nægter sig skyldig i tyveri.