K-borgmester undrer sig over Søren Papes Kurs

Vesthimmerlands konservative borgmester undrer sig over Søren Pape Poulsens kurs i den borgerlige tillidskrise.

Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape Poulsen trak sig til sidst sejrrigt ud af den stirrekonkurrence, han har udfordret statsminister Lars Løkke Rasmussen i siden tirsdag, hvor partiet trak støtten til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen efter et samråd om den omstridte landbrugspakke.

Men selvom Søren Pape Poulsen vandt slaget, er en af konservatives 13 borgmestre Knud Kristensen tydeligt skuffet - både over ministerens afgang, men også sit eget partis håndtering i hele sagen. Det skriver TV2.

- Jeg kan næsten ikke sætte ord på det. Nu havde vi endelig fået en minister, som havde både indsigt, vilje og evne til at sikre, at landbruget har mulighed for at udvikle sig fremadrettet, og at man så stemmer for det, som ministeren har frembragt, og så bagefter får man én over næsen. Det har jeg svært ved at forstå, siger Knud Kristensen, der er borgmester i Vesthimmerland, til TV2.

Det er ikke første gang, netop Knud Kristensen er ude med riven og lufter sin store undring over sit eget partis håndtering. Efter tirsdagens samråd i Miljø- og Fødevareministeriet gik han i medierne, efter partitoppen havde udtrykt mistillid til Eva Kjer Hansen, selvom partiet selv har været med til at stemme landbrugspakken igennem. 

Det er samme forundring, borgmesteren sidder med i dag. Han mener, at hele sagen handler om andet end politik, og han kræver, at folketingsgruppen, der har været med i forhandlingerne og krisemøderne på Marienborg, kommer med en forklaring.

- Jeg har svært ved at få øje på, at der skulle være noget ud over personsager, og jeg kan ikke få øje på, at der er spørgsmål om misinformation, og det kommer folketingsgruppen til at redegøre for efterfølgende, siger Knud Kristensen.

Statsministeren udnævner ny minister efter weekenden

Lars Løkke Rasmussen meddelte tidligere i dag, at han efter weekenden vil udnævne en ny miljø- og fødevareminister. 
    
- Jeg har med meget stor beklagelse modtaget miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens beslutning om at træde tilbage som minister, siger Løkke i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.
   
- I lyset af de meget frugtbare samtaler, jeg i de seneste døgn har haft med de tre partier, der står bag regeringen, har jeg taget Eva Kjer Hansens beslutning til efterretning. Det betyder, at jeg efter weekenden vil gå til Hendes Majestæt Dronningen med henblik på at udnævne en ny miljø- og fødevareminister, siger Løkke.