Jyske Bank svømmer i nye kunder

Resten af 2016 slipper boligkunder for oprettelsesgebyr i Jyske Bank. Banken udnytter nu gebyr-balladen i Nykredit/Totalkredit til at kapre kunder.

180815JyskeBank.jpg

Den seneste tids debat om stigende bidragssatser i Totalkredit får nu konkurrenten Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg til at øjne muligheden for at få flere kunder i butikken. Banken blev i 80'erne kaldt Havkatten i Hyttefadet og det ry forsøger de nu at leve op til ved at sætte priserne for boliglån ned i håb om at fange nye kunder. 

 

- Telefonerne kimer og kunder kommer ind. Der er også familier og relationer, der reagerer. Altså jeg tror, at  for alle og fra alle steder fra, der mærker vi at der noget folk godt vil snakke med os om, siger Ulla Vestergaard Madsen, der er afdelingsdirektør i Jyske Bank Privat.

Hos jyske banks hovedkvarter i Silkeborg har medarbejderne i privatafdelingen lige nu ekstra travlt med at byde nye kunder velkommen.

 

Totalkredits varslede prisstigninger har i den grad fået rasende danskere til telefoner og taster. Og det kommer nu jyske bank til gode. I bankens hovedkvarter i Silkeborg har medarbejderne i privatafdelingen ekstra travlt med at byde nye kunder velkommen.

- Der er mange, der er sådan lidt vrede kan vi godt mærke, og de har brug for at komme af med det et eller andet sted og snakke med os også, hvad de kan gøre og hvilke muligheder de har, fortæller Ulla Vestergaard Madsen.

I følge Direktør i Jyske Bank,  Anders Dam, så har de rørte vande givet Jyske Bank nye muligheder.

- Det har skabt røre på markedspladsen og dermed givet os nogle muligheder for at benytte os af situationen, og det gør vi så, siger Direktør Anders Dam.

 

Direktøren  annoncerede i dag, at de i 2016 ikke vil ændre på priserne samtidig med at de sløjfer oprettelsesgebyrerne resten af året.

- Det handler jo om, at den der er mest konkurrencedygtig vinder markedsandele, og det princip skulle forbrugerne jo være glade for, og det tror jeg også, at de er. Jeg vil også sige, at det tilbud, vi er kommet med i dag, det minder jo faktisk om det, som nogle politiske partier faktisk ønsker at lovgive omkring. Og der vil min appel bare være. Lad nu markedet virke. Det kan endda være, at der kommer endnu bedre løsninger end det Jyske Bank har forslået, og så må vi jo tage bestik af det, hvis det skulle ske, siger han. 

 

Hos Havkatten i Hyttefadet Jyske bank er der ingen kvaler ved at udnytte konkurrenternes prisstigninger. 

- Der er ingen solidaritet i sektoren på den måde. Det hedder konkurrence og det skal der også være. Det er til gavn for forbrugeren, og det er til gavn for at få et effektivt samfund, lyder det fra Anders Dam.

 

I weekenden holder Jyske Bank ekstraordinært åbent ved telefonerne for at følge med efterspørgslen fra nye kunder som er interesseret i at spare penge på boliglånet.