JYSK-milliardær overvejer at købe Silkeborg IF

JYSK-ejer Lars Larsen overvejer gerne at købe flere aktier i Silkeborg IF.

Lars Larsen overvejer at blive hovedaktionær i Silkeborg IF. Billedet her er fra åbningen af klubbens nye stadion.
Lars Larsen overvejer at blive hovedaktionær i Silkeborg IF. Billedet her er fra åbningen af klubbens nye stadion.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Hvis by og tilhængere vil hjælpe til, vil Lars Larsen fra JYSK gerne overveje at købe over halvdelen af aktierne i Silkeborg IF. Det skriver Midtjyllands Avis.

- Man skal ikke tro, at »det rige svin« bare altid står klar med pengepungen, uanset hvad det drejer sig om. Sådan er det også i det her tilfælde. Men hvis fansene er klar til at bidrage, og resten af byen også bakker op med køb af eksempelvis 49 procent af aktierne, kan det da godt være, at jeg vil købe 51 procent, konstaterer Lars Larsen, der i forvejen har en aktiepost i klubben.

Han vurderer ikke, at det nødvendigvis kommer til at koste en formue at købe klubben. Det er noget andet, der koster.

- Det er driften af klubben, der koster penge. Og hvis jeg kaster mig ud i sådan et projekt, så er det nok mere med hjertet, end det er med min forretningssans, siger Lars Larsen.

Lars Larsen er allerede aktionær i klubben.

Direktør: Vi skal drikke kaffe i den nærmeste fremtid

Hos klubben har man kun hørt om Lars Larsens interesse i medierne. Men JYSK og Silkeborg IF har et godt samarbejde.

- Vi har i forvejen et rigtig fint samarbejde med JYSK og kender jo Lars Larsen rigtig godt. Det er selvfølgelig positivt, at han udtrykker interesse for at lave noget mere med os. Jeg kender kun til interessen fra medierne, og vi har på nuværende ikke haft nogen dialog om det. Men jeg tænker da, at han og jeg i den nærmeste fremtid drikker en kop kaffe for at finde ud af, hvilke tanker han gør sig, siger administrerende direktør Kent Madsen til TV MIDTVEST.

- Det vil klart være at foretrække at være helt eller delvist ejet af nogen, der er lokalt baseret. På den anden side er der også noget interessant i at få noget nyt ind udefra.

Det ændrer imidlertid ikke ved, slår direktøren fast, at det er entydigt positivt, at han udtrykker interessen.