Jyllands største Netto åben

Danskerne er vilde med discount. Torsdag åbnede Jyllands største Netto i Holstebro.

netto_aabner.jpg

Alenlange køer med handlende, der drømmer om at gøre en god og billig handel. Torsdag slog Netto dørene op til Jyllands største Netto. Den ligger i gågaden i Holstebro, lige der hvor Føtex havde butik ind til maj 2013.

- Det er dejligt, for så er der lidt større udvalg. Så er der heller ikke så stor chance for, at der er udsolgte varer, siger Maria Hvam fra Holstebro.

Hun var en af de rigtigt mange kunder, der brugte op mod et kvarter på at stå i kø.

Flere køber discount

Der er masser af kunder til discount. For ti år siden blev 25 procent af alle indkøb foretaget i discountbutikker. I dag er tallet oppe på næsten 40 procent. 

I følge prognoserne vil halvdelen af alle dagligvarer blive købt i en discountbutik om 10 år. Og det kan mærkes - butikkerne bliver større og større.

- Fra at være en traditionel discountbutik, som vi altid har været i gamle dage, hvor man kun havde det mest nødvendige, så har vi i dag så stort udvalg, at det kræver bare noget plads, siger butikschef Henrik Hvass Petersen fra Netto i Holstebro.

- Det er ikke nok, man kun han en slags ketchup, en slags margarine og en slags kød. Vi skal helst have lige så stort udvalg, som der er i supermarkederne, siger butikschefen.

2:11
Halvdelen af alle dagligvarer bliver købt i en discountbutik om 10 år. Og det kan mærkes - butikkerne bliver større og større, og i dag åbnede Jyllands største Netto i Holstebro