Jyllands Park Zoo gør sig klar til sæsonåbning

I Jyllands Park Zoo gør de klar til at åbne op for gæster nu på søndag. Inden det kan ske, skal der dog en del forberedelser til.

Jyllands Park Zoo

Både store og små dyr i Jyllands Park Zoo er klar til sæsonen. Der er dog lige nogle ting, der skal på plads, før Jyllands Park Zoo for alvor er klar til at åbne op for gæster i næste weekend.

- Det er sådan en hovedrengøring, vi tager hvert år rundt i alle anlæg inden åbningen, siger Janni Poulsen, der er dyrepasser i Jyllands Park Zoo.

 

Og der er travlt, hvis omgivelserne i den 48 år gamle dyrepark skal være helt klar til den store åbning.

-Vi river hele parken. Alle anlæg bliver revet i bund, sådan at blade og skidt, og hvad der ellers har samlet sig i vinteren, bliver revet væk, så det ser pænt ud, når der kommer gæster igen, lyder det fra dyrepasseren.

 

Der er kaldt ekstra mandskab ind for at blive klar. I alt ti mand ekstra medarbejdere hjælper til i ugen op til åbningen.

- I den her uge hedder det fra klokken syv, og så indtil vi ikke kan mere. Der får vi aftensmad herude og hygger os med det, og så giver vi den en skalle. Vi skal være færdige, siger Janni Poulsen.

 

For at holde energien oppe bliver der taget helt særlige midler i brug, og det har givet den årlige uge op til åbningen et særligt navn.

- Blandt os fastansatte kalder vi den sidste uge slikugen, så det betyder, at man har slik i lommerne.

 

Selvom ugen byder på mange lange arbejdsdage, er det i følge dyrepasseren hele besværet værd.

- Man har en helt speciel følelse, det er faktisk lidt svært at forklare. Man finder alle kræfter fremog ved,at nu er det nu, det gælder. Nu samarbejder vi hele banden, for vi skal bare være færdige, når vi tager hjem fredag aften. Og når vi så tager hjem, så har vi en rigtig fed følelse, fordi yes vi gjorde det igen.

 

Løver, aber og de mange andre dyr samt personalet tager imod offentligheden på søndag.

Hvis vejret er godt, forventer Jyllands Park Zoo op mod 1000 besøgende på åbningsdagen.