Justitsminister ind i fodlænkesag

Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær vil have justitsministeren til at gribe ind i en sag fra Holstebro, hvor en sex-dømt skal afsone med fodlænke.

fodlaenke.jpg

I april sidste år blev den dengang 17-årige Rikke fra Holstebro udsat for en såkaldt snigervoldtægt at sin venindes far. Søndag kunne TV/MIDT-VEST fortælle, at voldtægtsmanden skal afsone med fodlænke i hjemmet.

- Folk der dømmes for sædelighedsforbrydelser som voldtægt, børnepornografi eller pædofili skal ganske enkelt ikke i afsone i fodlænke. De skal side i fængsel, skriver Dennis Flydtkjær, MF for Dansk Folkeparti i en mail til TV/MIDT-VEST.

Se indslag her.

Fem måneders fængsel

Rikke overnattede hjemme hos en veninde efter en fest. Hun vågnede ud på morgenen ved at venindens 48-årige far var i gang med at forgribe sig på hende.

Den 48-årige familiefar blev idømt fem måneders fængsel for snigervoldtægten og blufærdighedskrænkelse mod en anden pige, der også overnattede i hjemmet.

Siden dommen har Rikke droppet ud af sin uddannelse. Hun er i terapi og kæmper med psykiske problemer efter overgrebet.

- Jeg føler mig til grin og latterliggjort. At jeg skal kæmpe hver dag, og at han så kan slippe med en fodlænke, siger Rikke.

Afsoner med fodlænke

Over for TV/MIDT-VEST har den dømte familiefar bekræftet, at han skal afsone med fodlænke i hjemmet. Det er muligt, fordi manden ikke er dømt mere end fem måneders fængsel.

Dennis Flydtkjær beder nu justitsministeren gribe ind og ændre loven, så folk, der er dømt i sædelighedssager, ikke kan komme i betragtning til at afsone med fodlænke.

- Det er jo helt uacceptabelt, at folk der er dømt for sædelighedsforbrydelser og f.eks. grov vold kan få lov at afsone i fodlænke. Det er først og fremmest krænkende over for ofret, at de risikere at møde gerningsmanden, men jeg bliver også personligt stødt på min retsbevidsthed, når voldtægtsforbrydere kan nøjes med fodlænke, skriver Dennis Flydtkjær til TV/MIDT-VEST.