Jurastuderende er klar på Viborg

Udsigten til de mange nye job for højtuddannede i Viborg har allerede sat en masse tanker i gang.

02102015 Udflytning.jpg

Anders Mikkelsen tænker "stort yes" ved tanken om de mange jobmuligheder, der nu kommer til Viborg.

- Der er ingen tvivl om, at det ændrer ens syn på Viborg som en by, hvor man godt kunne få en tilværelse og flytte til, siger Anders Mikkelsen, der er jurastuderende.

En tilværelse i Viborg kan blive aktuelt til sommer, hvor han helst afslutter sine jurastudier i hjembyen Aalborg med et fast job hos praktikpladsen

- Der er ingen tvivl om, at selvom det ikke skulle være her, så er Viborg blevet et punkt på mit danmarkskort, hvor der faktisk er jobmuligheder.

Hos DJØF er optimismen stadig i behold, selvom udflytninger skaber store frustrationer hos blandt andet civilstyrelsen og de klagenævn, der nu flytter til Viborg.

Karup opruster

For de ansatte der vil blive i København, men beholde deres job, bliver der også tænkt i løsninger i det midtjyske

- Vi kommer simpelthen bare til at øge frekvenser og afgangsmuligheder efterhånden som vi kan se, at det her kommer op, siger Jesper Rugholm, der er direktør og ejer af Danish Air Transport, der står for afgangene i Karup Lufthavn.

Erfaringer viser, at kun hver fjerde flytter med, når arbejdspladsen rykker fra København til Jylland. Viborg får i alt 248 nye arbejdspladser med udflytningen.

 

1:53
Nyheden om udflytning af statslige arbejdspladser har allerede sat mange tanker i gang i Viborg.