Juraprofessor kritiserer sløseri med retsbreve

Rettens brevkaos griber om sig, og nu kritiserer en juraprofessor Retten i Holstebro for sløseriet.

161015Retsbreve.jpg

Det er ikke kun Retten i Holstebro, der har sendt breve med personfølsomme oplysninger ud til de forkerte adresser. I dag fortæller Mellanie Martins, at hun ikke kun fandt sin egen sag fra Retten i Herning, da hun for nyligt åbnede sin E-boks. Der lå også en fremmed mands fogedsag.

- Det er bekymrende, synes jeg. Det sker lidt for tit, at der måske er blevet sløset med det, og man tager måske ikke de forholdsregler, der skal til for at undgå det her, siger Mellanie Martins fra Hammerum, der tog kontakt til TV MIDTVEST, efter hun havde hørt om de andre lignende episoder i løbet af ugen.

Mandag fortalte vi om Claus Kristensen, der modtog en fremmed mands dom med posten fra Retten i Holstebro. Tirsdag kunne Martin Nielsen fra Øsløs fortælle, hvordan han havde modtaget en indkaldelse til fogedretten med oplysninger om en anden mands sag.

Endnu en ny sag

Fredag fortæller Dorte Jørgensen også, at hun for et par uger siden fik både sin egen og den anden parts brev i en igangværende sag om forældrerettighed. Afsenderen var også her Retten i Holstebro.

- Jeg synes, det er meget uheldigt. Det gør mig lidt utryg, at ens post kan lande i andres postkasser, siger Dorte Jørgensen fra Hanstholm.

De to nye tilfælde får juraprofessor fra Københavns Universitet Peter Blume til at kræve mere.

- Det er naturligvis ikke særlig godt. Hvis det var et enkelt brev, kunne man sige, der var tale om en tilfældig fejl. Men nu, hvor der er flere breve, så tyder det på, at man ikke har helt styr på sin kommunikation. Det er ikke bare uheldigt, men også i strid med persondataloven, siger Peter Blume.

I videoen kan du se indslaget om de to nye brevskandaler.

2:20
Nye eksempler på fejlsendte breve fra retterne i Holstebro og Herning fører til kritik fra en juraprofessor