Julie skal konfirmeres: - Jeg er bange for at gøre noget pinligt

Tusindvis af unge mennesker bliver konfirmeret i løbet af de næste dage, og lige nu skal der styr på de sidste detaljer.

I weekenden kommer en dag, som Julie Poulsgaard Leth har forberedt i måneder.

- Der er mange ting at huske, og jeg er lidt bange for, om jeg kommer til at lave en fejl, siger hun med et nervøst smil.

Den svære tale

Denne weekend er årets største for konfirmationer, og tusindvis af 13-14 årige er lige nu ved at få styr på de sidste detaljer inden den store dag.

For Julie Poulsgaard Leth fra Mejrup er det især det at skulle holde en tale for de 73 gæster til konfirmationsfesten, der fylder meget i hovedet.

- Jeg har det sådan lidt blandet, for jeg er måske ikke den bedste til at skrive taler, og jeg kender alle gæsterne, så det er måske lidt pinligt at stå der. Jeg ved heller ikke, om det er for langt eller for kort, for jeg ved ikke, hvad folk forventer, siger den kommende konfirmand.

Julie Poulsgaard Leth er næsten klar til sin konfirmation i weekenden. Nu skal sommerfuglene i maven bare tæmmes og talen skal øves.
Julie Poulsgaard Leth er næsten klar til sin konfirmation i weekenden. Nu skal sommerfuglene i maven bare tæmmes og talen skal øves.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

"Jeg er nok det heldigste barn i verden med de forældre, jeg har," læser hun højt, mens hun sidder på kanten af sengen. "Husk!!! Kig op og snak tydeligt," står der med store bogstaver øverst på den A4-side, der indeholder talen, og hun gør sit bedste for at huske det undervejs.

"Jeg elsker jer alle, og det her bliver den bedste dag i mit liv," læser Julie Poulsgaard Leth, da hun nærmer sig slutningen af talen.

Nervøsitet inden dagen

Lige nu er sommerfuglene i maven til at håndtere, men hun er sikker på, at de nok skal indfinde sig, når først hun står foran hele sin familie.

- Man skal kigge op på de rigtige tidspunkter og sige de rigtige ting, så der er meget at huske. Jeg er bange for, at jeg kommer til at sige noget forkert. Det ville nok være det værste, og det ville være ret pinligt. Men jeg glæder mig, siger hun.

For hendes mor, Diana Poulsgaard Leth, har det været fast arbejde at holde styr på alt fra bordplaner til mad til Julies tøj, og hun glæder sig også.

- Der har været nok at se til for at blive klar. Jeg tror, jeg har lige så mange sommerfugle i maven som Julie, men jeg glæder mig også rigtig meget, til det er slut, griner hun.

Fakta om konfirmation

Vi står lige nu over for nogle af årets helt store konfirmationsdage, og det bliver forberedt flere steder.