Julekalender: Lærer gik viralt med sit brev - sådan går det nu

Denne lærer blev hyldet for et godt initiativ på første skoledag.

maiken.jpg

Et kærligt velkomstbrev til hendes nye skolelever i 1. klasse spredte sig på de sociale medier landet over, da Maiken Gustaffson, der er klasselærer på Kornmod Realskole i Silkeborg, i august blev landskendt for sin opfordring til at droppe mig-kulturen og i stedet skabe sammenhold og vi-kultur i klassen.

Med velkomstbrevet fulgte små gaver – blandt andet et viskelæder, som skulle symbolisere, at alle har fejl, men at de sagtens kan viskes ud. Og gaverne er blevet flittigt brugt i klassen.

- Det er dejligt at se, at alle børnenes viskelædere snart er slidt op, og at klistermærkerne er sat på alle deres skolemapper, siger Maiken Gustaffson.

Indslaget, du kan se her, lavede vi med Maiken Gustaffson, efter at vores historie om hende blev delt 441 gange på TV MIDTVEST's facebookside, og blev omtalt på flere landsdækkende medier. 

2:37
 

Maiken er beskeden. Hun siger selv, at hun ikke er sikker på, at brevet alene er skyld i den gode tone i klassen. Men den er der altså – den gode tone.

- Forleden skulle vi fordele roller til et skuespil, vi skal lave. Helt af sig selv begyndte eleverne at klappe ad hinanden, hver gang en rolle blev tildelt. Den anerkendelse og glæde på hinandens vegne har jeg ikke oplevet på den måde før. Det er præcis det, jeg havde håbet på med brevet, siger Maiken Gustaffson.

”Det er utroligt, at jeg skal have al den opmærksomhed”

De fleste har giver Maiken Gustaffson et klap på skulderen over brevet. Flere kolleger og folk hun ikke kender har endda sagt, at de vil gøre hende kunsten efter og selv lave et velkomstbrev til deres elever.

- Én skrev på Facebook, at det var nogle dejlige værdier, jeg havde, og at hun synes, man burde indføre dem i voksenverdenen også, siger Maiken Gustaffson.

Men selvom de fleste har været positive, så har Maiken også fået flere negative kommentarer med på vejen.

- På Facebook er der flere, der har skrevet, at det da er utroligt, at jeg skulle have al den opmærksomhed. Men jeg har jo egentlig ikke selv bedt om den opmærksomhed. Så jeg skulle lige sunde mig, når jeg havde læst de mere nigative kommentarer, siger Maiken Gustaffson.

Derfor er Maiken heller ikke helt sikker i sit svar, når hun bliver spurgt, om hun vil gentage brev-succesen efter sommerferien:

- Med både den negative og positive omtale, jeg har fået med brevet, har jeg egentlig sagt til mig selv, at jeg ikke vil gøre det igen. Men nu må vi se. Mit håb er i hvert fald, at flere lærere vil bruge det fremover, siger Maiken Gustaffson.