Julegave i flammer

Ilden stod ud af fire Herstal biobrændere, da de blev tændt. En person kom slemt til skade.

20111220lampe.jpg

Fire medarbejdere hos Færch Plast i Holstebro er kommet voldsomt galt afsted med årets fima-julegave. Virksomheden har købt Herstal Milk biobrændere til 414 medarbejdere, og ifølge Færch Plast udbrød der brand eller eksplosion i fire tilfælde, da brænderne blev tændt.

Hos en af de ansatte stod der flammer fra gulv til loft, og i forsøg på at slukke ilden blev manden forbrændt flere steder på kroppen. Han frygtede, at hele huset ville brænde. Et andet sted er det meste af stuen brændt af, efter brænderen blev tændt.

Tænd ikke lamperne

Færch Plast advarer idag medarbejderne mod at tænde biobrænderne og har kaldt alle 414 julegaver tilbage. 

Brænderne er solgt af Herstal, som har leveret lampe, brændsel og tilbehør pakket ind som gave.

-Vi har ikke gjort andet end at udlevere dem. Det er Herstal, der har produktansvaret, siger administrerende direktør hos Færch Plast, Lars Gade Hansen til TV/MIDT-VEST.

Medarbejdere skal have kompensation

De fire medarbejdere, hvis lamper er brændt eller eksploderet, skal have en kompensation, fortæller Lars Gade Hansen. Færch har meddelt Herstal, at de skal kompensere for skaderne.

-Vi passer på vores folk, og de må ikke lide skade uanset hvad, siger Færch-direktøren.

Ingen fejl

Herstal har de seneste 24 timer testet 200 lamper og har fået undersøgt bioethanolen på et laboratorium, og man har ikke kunne finde nogen fejl.

-Vores konklusion er, at der har været et hændeligt uheld, siger administrerende direktør hos Herstal, Martin Herstal.

Sikkerhedsstyrelsen opmærksom

Hos Sikkerhedsstyrelsen, som arbejder med blandt andet produktsikkerhed har man registreret flere uheld med bio-pejse og er opmærksom på bioethanol-produkterne. Her er man interesseret i at høre om uheld med biobrændere.

Læs gode råd på styrelsens hjemmeside eller ved at trykke her.