Jubel over ny motorvej

Beslutningen om en motorvej til Holstebro Nord skaber glæde i Midt- og Vestjylland.

250413_Champagne.jpg

Onsdag aften blev det besluttet, at det bliver den store motorvejsløsning mellem Holstebro Nord, Herning og Gødstrup, der skal bygges. Der er nemlig fundet ekstra penge i forhandlingerne om vækstpakken.

Glade borgmestre

Den beslutning skaber stor glæde hos flere Midt- og Vestjyske borgmestre.

- Det er vigtigt for erhvervslivet i det nordvestjyske, at de bliver koblet på motorvejsnettet, men også responstiden til det nye sygehus i Gødstrup den bliver forkortet med 10-12 minutter, så det er en rigtig stor dag for os, siger Struers borgmester, Soc.dem. Niels Viggo Lynghøj.

Også Hernings borgmester Lars Krarup glæder sig over beslutningen om motorvejen.

- Det er den optimale løsning. Og en historisk dag for Midt- og Vestjylland, siger Lars Krarup.

Vigtig beslutning

På Christiansborg er flere af de regionale folketingsmedlemmer også tilfredse med den store motorvejspakke.

- Med den her løsning får Nordvestjylland og Ringkøbing-Skjern den bedste løsning, når de skal transportere sig mange kilometer til det nye sygehus,  siger Andreas Steenberg fra de Radikale.

Men Venstres medlem af transportudvalget Thomas Danielsen mener stadig, der er noget at kæmpe for.

- Vi har fortsat en vigtig opgave i at sikre linjeføringen fra Holstebro Nord til Vilhelmsborgvej, som skal sikre hele det norvestjyske område en hurtig responstid. Derfor står det øverst på Vestres ønskeliste nu, siger Thomas Danielsen fra Venstre.

Også erhvervslivet er glade for motorvejsløsningen. Hør hvad formanden for Dansk Industri Midt Vest Claus Arberg siger til beslutningen:

0:42
DI Glaede

Se to indslag om motorvejen:

0:58
Hos landsdelens politikere blev dagens store nyhed modtaget med springende champagnepropper og store smil. Langt om længe er det helt sikkert, at den helt store motorvejs-løsning bliver en realitet.

1:42
Også blandt borgerne i det nordvestlige hjørne af landsdelen, blev nyheden om linjeføringen i dag modtaget med glæde.