Jubel i Skive: Oprykningen står fast

Disciplinærudvalget nøjedes med at idømme Skive en bøde for brug af en ulovlig spiller.

Skive FHs håndboldkvinder spiller håndboldligaen i næste sæson - trods brug af en ulovlig spiller i sidste rundes kamp mod Rødovre.

Dansk Håndboldforbunds disciplinærudvalg har besluttet at idømme klubben en bøde på 5000 kroner - men til gengæld får holdet lov til at beholde de to point fra sejren over Rødovre.

- Vi er meget, meget glade. Det var den eneste rigtige afgørelse. Vi havde selvfølgelig håbet på, at det ville ende sådan, men vi turde ikke rigtig tro på det, siger klubbens formand Mogens Garder til TV/MIDT-VEST.

Skive FH får bøden for i strid med reglerne at benytte U18-spilleren Majbritt Toft Hansen i søndagens kamp. Skive vandt 33-16, men Rødovre nedlagde protest, og skibonitterne frygtede, at protesten ville betyde, at klubben mistede de to point og dermed den direkte oprykning til håndboldligaen.

Helt ekstraordinær undtagelse

Brug af en ulovlig spiller straffes ifølge reglerne normalt med både pointtab og en bøde, men i helt ekstraordinære tilfælde kan man nøjes med en bøde. Og det er den mulighed, disciplinærudvalget har benyttet sig af.

Udvalgets formand Jens Bertel Rasmussen lægger blandt andet vægt på, at Skive ikke bevidst har brugt en ulovlig spiller, og at holdet førte 29-14, da U18-spilleren blev sat ind med fire minutter tilbage.  

Rødovre har mulighed for at anke afgørelsen til DHFs appeludvalg. Klubbens ledelse har endnu ikke drøftet sagen, men formand Michael Eriksen siger til TV/MIDT-VEST, at han ikke forventer, at sagen bliver anket.

Eksternt link - læs udvalgets afgørelse her.

 

Direktøren i Skive FH, Bo Tranberg, fortæller her om sin reaktion på afgørelsen:

01:47 Luk video

Formanden for Dansk Håndboldforbund disciplinærudvalg Jens Bertel Rasmussen fortæller her, hvorfor udvalget nøjedes med at idømme Skive en bøde:

02:20 Luk video