Jubel blandt sommerhusudlejere efter rekordsommer

Sommerhusudlejerne jubler efter en sommer med rekordomsætning, hvor man flere gange har måttet melde alt udsolgt.

Sommerhuse.jpg

Det ser rigtig godt ud for sommerhusudlejerne, selvom kalenderen viser september og efterår. På trods af en våd dansk sommer, har man i Hvide Sande alligevel måttet melde alt udsolgt i løbet af sommeren.

- Hvis vi kigger på juli og august måned, så er status, at vi næsten har haft udsolgt i hele perioden. Det gælder ikke kun os her i Hvide Sande, det gælder også Nymindegab og op til Søndervig, siger Jacob Muldkjær Rasmussen, der er direktør for Feriepartner Hvide Sande.

Sidste år måtte man også melde alt udsolgt. Derfor tegner årets vækst sig primært i ydermånederne af højsæsonen: maj og september. Men hvis udlejerne skal udnytte den store efterspørgsel i højsæsonen, er der brug for, at flere udlejer deres sommerhus. 

2:21
Sommerhusudlejerne langs vestkysten jubler efter endnu en sommer med rekordomsætning.

- Udfordringen for os er at vise sommerhusejerne, at der er masser af muligheder, og at det er let at udleje sit hus, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Hos Sol og Strand i Vorupør har de i år oplevet en stigning i udlejninger på 18 procent. 

- Det har været en rigtig god sæson, og så taler jeg endda vestjysk. Hvis jeg havde stået i København nu, havde jeg nok ikke kunne få armene ned igen, siger Alexander Kneitz, der er bureauchef for Sol og Strand i Vorupør. 

Fyldte sommerhuse skaber vækst

De mange udlejede sommerhuse skaber vækst i lokalområdet. 

- Vi har haft en god sæson, det har absolut været godt, der har ikke været noget at klage over, siger Per Nielsen, der ejer Vesterhavscaféen i Vorupør.

Og mens caféerne kan lange endnu flere is over disken, så håber sommerhusudlejerne at en hjælpende politisk hånd, kan give endnu flere lyst til at leje sommerhuset ud i juli og august.

- Lige nu er de første 21 000 kr., man tjener på sommerhusudlejning skattefri, der er forslag fremme om at hæve den grænse til 30 000 kr.. Det vil selvfølgelig få nogle flere til at leje deres sommerhus ud, siger Jacob Muldkjær Rasmussen. 

Både regeringen og Dansk Folkeparti har givet udtryk for, at de vil hæve bundfradraget på udlejning af sommerhuse.