Jordbærsæsonen får drømmestart

Jordbærsæsonen begyndte i år tre uger tidligere end normalt, og det kan mærkes hos de lokale jordbærsælgere.

Der er godt nyt til jordbærglade midt- og vestjyder. Jordbærsæsonen er nemlig skudt i gang tre uger tidligere end normalt.

Det har givet brede smil hos de danske jordbæravlere.

- Der har aldrig før været selvpluk på det her tidspunkt. Normalt er vi henne sidst i juni, men i år skriver vi 10. – 12. juni, siger jordbæravler Bent Nielsen, som er indehaver af Lærkegården i Viborg.

Det er det gode sommervejr, der har givet de danske jordbær ekstra gode forudsætninger for at blive tidligt klar.

- Vi har haft næsten 20 grader om natten og 25-28 grader om dagen. Det var lige et pust for jordbærene til at komme i gang, siger Bent Nielsen. 

Jordbærsalget boomer

Vejret har ikke kun været godt for jordbærenes vækst. Også i supermarkederne kan de mærke, at sommeren har meldt sin ankomst ekstra tidligt i år.

-  Det er gået rigtig, rigtig godt med jordbærsalget. Lige så snart solen skinner, så sælger vi nok det dobbelte, siger Sandra Lucassen, købmand hos Rema1000 i Viborg.

Men selvom både jordbæravlere og supermarkeder jubler lige nu, kan der dog også være en bagside ved den ekstra tidlige start på jordbærjagtsæsonen.

- Jeg tror, vi kommer til at stoppe lidt tidligere i år, fordi vi har været så tidligt i gang, siger jordbæravler Bent Nielsen.

Hvis det gode vejr fortsætter topper jordbærsæsonen, ifølge ham, om et par uger.

 

På grund af det gode sommervejr er de første jordbær nu klar til at blive plukket.