Jonah Blacksmith modtager flot hæder

Det er bandet Jonah Blacksmith, der i 2018 kan pryde sig med Den Nordjyske Kulturpris. De var dog selv på job, da prisen blev overrakt.

Jonah Blacksmith spiller i øjeblikket for fulde huse rundt om i landet.
Jonah Blacksmith spiller i øjeblikket for fulde huse rundt om i landet.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

De har stille og roligt men sikkert fundet vej ind til danskernes hjerter. Der er tale om bandet Jonah Blacksmith, der har musikalske rødder i Thy.

Torsdag aften kunne de høste endnu mere anerkendelse for deres musik, da det blev afsløret, at netop Jonah Blacksmith er modtagere af Den Nordjyske Kulturpris 2018.

Det skriver Nordjyske.dk.

Rammer lige i hjertet

I begrundelsen hedder det:

"Jonah Blacksmith har henrykket, ramt og rørt et stort publikum med lige dele jordnære og ukrukkede fortællinger om deres ophav og opvækst i det elskede Nordvestjylland, og den grundfortælling, der er i al deres musik, deres sceneshow og film, rammer både publikum og anmeldere lige i hjertekulen og er med til at udbrede en større fortælling om det nordlige Danmarks mennesker og natur."

Musik gennem generationer

4:41
Økologiske pilsnere og surfere fra Thy kender de fleste. Nu er lyden af Thy også slået igennem. Koldby-band har stor succes

Grundstammen i bandet er brødrene Alstrup, der er formet af Thys musikkultur. Thomas og Simon Alstrups forældre er bærende kræfter i Gårdsangerne fra Thy – deres familie har spillet musik i flere generationer.

Da bandet ikke selv kunne være til stede på grund af en koncert i Sønderborg, var det helt naturligt brødrenes forældre, Anna og Per Alstrup, der på vegne af Jonah Balcksmith kunne modtage prisen på 100.000 kroner.

Bandet oplever også stor efterspørgsel i USA og Canada.