Johnny har lavet Danmarks største juleudstilling

Naturen er det bærende element i udstillingen i Snejbjerg.

3:59
Her kan du se hele udsendelsen om Johnny Haugaards juleeventyr.
Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

I april stod blomstermanden Johnny Haugaard fra Herning på en alpetop i Østrig sammen med sine to døtre og kiggede ud over det smukke landskab. Den uberørte natur og det enestående lys ramte lige ind i den store drøm, der har boblet i hans kreative hjerne og hjerte i adskillige år.

Nu skulle det være - Han ville skabe Danmark største juleudstilling – og gerne mere end det.

- Det er store ord, men jeg tror på, det bliver Danmarks smukkeste juleudstilling, siger blomstermanden Johnny Haugaard fra Herning.

Han tog hjem og lejede tre grå fabrikshaller i Snejbjerg på i alt 2600 kvadratmeter. Og efter mange måneders hårdt arbejde, og assistance af næsten 150 frivillige fra hele Jylland, er det lykkedes blomstermanden at opbygge et juleunivers baseret på naturens egne materialer i et hav af farveskalaer og med mange små intime rum med hvert sit tema.

- Jeg er meget fascineret af de gaver, naturen har til os. Hvis du går ud og ser, hvordan grene svajer, og græsset blafrer i vinden, så fortæller det enormt meget til noget indeni os. Naturen har mange svar og kan give os ro i vores hoveder, siger Johnny Haugard.

- Når folk kommer her, vil jeg gerne have, de bliver rørte - jeg vil gerne have, de undres, og at de tænker over alle de gaver, de har set fra naturen, siger Johnny Haugaard.
- Når folk kommer her, vil jeg gerne have, de bliver rørte - jeg vil gerne have, de undres, og at de tænker over alle de gaver, de har set fra naturen, siger Johnny Haugaard.
Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Opbygger juleudstillingen ud fra fri fantasi

Ikke en eneste tegning har ligget klar som en slags instruktionsbog til hjælperne. Det hele er løbende sprunget ud af hovedet på idemanden selv.

- Jeg har en stemning og en følelse af hvert rum, jeg går igennem. Og hver aften inden jeg går i seng, hører jeg et stykke musik. Når jeg lytter til den, så er det som om, stemningen og energien kommer til mig, siger Johnny Haugaard.

1800 paller er lagt ned til gulv, vægge er beklædt med mos fra top til bund, hvide mannequindukker er forvandlet til engle med vinger bundet af grene, og isdronningen står i al sin glans og byder gæsterne velkommen.

17 sponsorer har hver kastet 5000 kroner i projektet. Derudover har Johnny Haugaard lagt til side fra andre jobs for at kunne realisere sin drøm.

- Økonomien er det, jeg har været allermest spændt på. For jeg er ikke finansieret af en bank eller noget - jeg er selvfinansierende. Vi har været heldige at finde nogle kreative sponsorere, der har lyst til at give 5000 kroner for et sponsorat, og det har været rigtig rart - vi er oppe på 17 sponsorere nu, siger Johnny Haugaard.

Det er op til publikum at vurdere, om det er Danmarks smukkeste juleudstilling, dørene nu bliver åbnet til. Men for Johnny Haugaard er den del af drømmen allerede blevet indfriet undervejs i skabelsesprocessen.

- Det, der er sket mellem de frivillige, havde jeg ikke set komme. Det er faktisk noget af det smukkeste. Deres sammenhold har været helt fantastisk, og de har grinet, hygget og skabt noget. Alting bobler, og der er så meget kærlighed i de her haller.

Udstillingen er åben frem til den 14. december.