John med fiskerlussingen går ind i politik: Kæmper for et andet menneskesyn

John Jørgensen fra Struer forsøger at gøre som Jacob Haugaard. Han vil i Folketinget som løsgænger.

2:52
Jeg har før givet mig i kast med umulige opgaver, siger John Jørgesen. Se et interview med ham her.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Man har et standpunkt, til man tager et nyt. 

John Jørgensen fra Struer - manden der blev landskendt for i en video på Facebook at true med en fiskerlussing - havde egentlig besluttet, at han ikke ville gå ind i politik.

Men mange opfordringer fik ham til at ændre mening. 

- Argumenterne blev tungere og tungere, og under alle omstændigheder giver det mig en platform til at være en del af debatten fremadrettet, siger han til TV MIDTVEST.

Den 54-årige vestjyde vil forsøge at stille op som løsgænger. Det kunne ligne en noget nær umulig mission - sidste løsgænger, der blev valgt ind i Folketinget, var entertaineren Jacob Haugaard. 

- Jeg har før givet mig i kast med umulige opgaver, så nu jeg går på med krum hals, og så ser vi, hvad der kommer ud af det her. Det er én ting, der er helt sikkert. Hvis man ikke gør noget, så sker der i hvert fald ingen ting.

Datter med tørklæde

John Jørgensens ekskone er muslim og fra Burundi. Sammen har de fem børn, og i den meget omtalte video på Facebook fortalte han, at hans yngste datter havde valgt at gå på tørklæde. Derfor langede han i videoen kraftigt ud efter Dansk Folkepartis kampagne "Smid tørklædet og meld dig ind i Danmark".

Videoen er blevet set over en million gange, og John Jørgensen har siden da flere gange optrådt i medierne og deltaget i debatprogrammer.

Han fortæller, at han forsøger sig som løsgænger, fordi han har svært ved at finde et parti, der passer ham. 

- Hvad er din politik?

- Jeg har ikke et stort forkromet valgprogram, men jeg mangler, at vi ser på hinanden som menneske til menneske. Jeg mangler det, jeg kalder gammel danskheden, det menneskesyn som jeg er vokset op med. Det, som jeg kalder ny danskheden, hvor vi deler hinanden op og skaber splittelse i samfundet, det kan jeg slet ikke genkende.

John Jørgensen får i øvrigt også et par gode råd med på vejen fra Jacob Haugaard. 

- Først og fremmest skal han være underholdende. Alting er underholdning nu. Og så skal han holde sig så meget fri af de andre som muligt, så han kan manøvrere, som han har lyst til, når han kommer i Folketinget. På den måde kan han gå lige fra Enhedslisten til Pernille Vermund. Som ene mand kan man jo godt støde ind i folk, der siger noget fornuftigt, siger Jacob Haugaard til Kristeligt Dagblad.