John blev årets ildsjæl

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har kårets årets ildsjæl og iværksætter i Region Midtjylland. Hæderen gik til John Clausen og Johnny Høgild.

190215JohnClausen.jpg

John Clausen fra Lemvig blev torsdag eftermiddag kåret til årets ildsjæl 2015 i Region Midtjylland.

Hæderen kommer fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, og Clausen får prisen for sit ihærdige arbejde med Geopark Vestjylland. Projekter kæmper for at få istidslandskabet omkring Limfjorden anerkendt som en af Unesco Geoparker.

- Jeg er meget stolt og ydmyg over at have fået denne pris. Og jeg er glad for, at vi nu virkelig kan få det her projekt i vej, sagde han efter prisoverrækkelsen, der foregik på Nupark i Holstebro.

John Clausen blev blandt andet rost for sit arbejde med at engagere frivillige i projektet, ligesom han har fået organisationer som Danmarks Naturfredningsforening og Jægerforbundet engageret i kampen.

Genbrugssucces fra Tvis

Ministeriet uddelte også en pris for årets iværksætter 2015 i Region Midtjylland, og her tilfaldt hæderen Johnny Høgild Pedersen, ejer firmaet Hoegild Aps i Tvis ved Holstebro, der genopbygger landbrugsmaskiner.

- Johnny Høgild har på rekordtid fået skabt en virksomhed, hvor produktet er salg af renoverede, gamle produkter og koncepter til landbrug, herunder særligt mælke- og kvægproducenter. Produkterne der restaureres, sælges til landmænd i en kvalitet som var de nye. På basis af genbrug har han formået at få skabt mere end ti arbejdspladser på under et år, skriver ministeriet om vinderen.

190215Ildsjael.jpg

2:15
I tre år har John Clausen kæmpet for den vestjyske natur

0:34
Johnny Høgild fra Holstebro fik prisen og æren af at blive årets iværksætter 2015 i Midtjylland

 

TV MIDTVEST sendte i oktober sidste år dette indslag om Johnny Høgild:

1:37