Jørgen Simonsen vender hjem

Jørgen Simonsen var her til aften tilbage i fødebyen Struer. Her leverede han hele to Haute Couture-shows.

Topdesigneren Jørgen Simonsen er vendt hjem til Struer for at vise sine kreationer.
Topdesigneren Jørgen Simonsen er vendt hjem til Struer for at vise sine kreationer.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Her til aften har det summet af tøjdesign i verdensklasse i Struer. Topdesigner Jørgen Simonsen var nemlig vendt hjem for at fremvise nogle af sine ekstravagante kjoler og designs. Og det er første gang, han er tilbage i hjembyen for at vise sine kreationer frem.

- Det er med nervøsitet og spænding, at jeg er her, men det blev fuldt forløst nu. Det er rigtig dejligt, siger Jørgen Simonsen.

Jørgen Simonsen er født og opvokset i Struer. Allerede da han var 14 år, begyndte drømmen om at udvikle sine tegneevner at sætte sig fast. Efter sin gymnasietid rejste han til Paris, hvor han kom i lære hos nogle af de største navne i modebranchen.

- Det var givet for mig i min bevidsthed, at Struer ville ikke kunne opfylde de ønsker, jeg havde omkring, hvad jeg skulle og hvor jeg skulle hen, siger Jørgen Simonsen.

Drømmen blev til virkelighed, og i dag har han blandt andre Hollywoodstjerner som Nicole Kidman, Madonna og Sara Jessica Parker på kundelisten.

Stor opbakning

I aften var det altså så Struerboerne, der kunne få lov til at nyde Struer-designerens kjoler. 500 billetter var sat til salg, og de blev revet væk på bare 45 minutter.

- Vi er kommet i dag, fordi Jørgen Simonsen virkelig er noget helt særligt. Jeg har set hans modeshows, foredrag og udstillinger lige siden den første, siger Kirsten Dahl fra Struer.

Tanken bag showet her til aften var, at det for tilskuerne skulle føles som om, at de sad i byernes by Paris og oplevede et modeshow.

- Det er et præludium til udstillingen, som åbner på lørdag, siger Jørgen Simonsen.

Udstillingen kan ses på Gimsinghoved ind til 18. marts. 

Herunder kan du se lidt fra modeshowet i aften: 

0:26
 
6:15
Jørgen Simonsen var her til aften tilbage i fødebyen Struer. Her leverede han hele to Haute Couture-shows.