Nabostrid: Jette føler sig terroriseret af nabo

Borgere i den lille by Troldhede føler sig truet og chikaneret af en 49-årig mand, der i marts flyttede til byen.

Jette Keller er en af de naboer i Troldhede, der føler sig chikaneret af ny nabo.
Jette Keller er en af de naboer i Troldhede, der føler sig chikaneret af ny nabo.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Chikane, trusler og fysiske overfald. Det er, ifølge en gruppe borgere i den lille by Troldhede, blevet hverdag, efter en 49-årig mand er flyttet til byen.

- Han råber og skriger efter mig og min datter. Han står og kigger ind af mine vinduer. Jeg kan ikke gå ude på gaden, uden at han råber efter mig, siger Jette Keller.

Hun er en af de naboer, som bor tæt på manden, der flyttede til Troldhede tilbage i marts i år.

- Han står og råber ”hvad så blondine, dumme kælling”, mens min datter lytter med. Hun ved jo ikke engang, hvad det betyder, men hun kan godt høre, det ikke er noget positivt. Det er voldsomt ubehageligt, siger Jette Keller.

Andre naboer beretter om skud med luftbøsse og kast med kanonslag. Andre er blevet overfuset for at parkere forkert, mens nogle er blevet udsat for fysisk vold.

Politi fem gange på én uge

Hver gang er politiet blevet tilkaldt. Men ifølge Jette Keller kan de heller ikke gøre noget.

- På én uge har vi haft politiet ude fem gange. Men de fortæller os, at vi ikke skal melde ham, da det blot vil give flere problemer med ham. Men det kan da ikke være rigtigt, siger Jette Keller opgivende.

I følge Midt- og Vestjyllands Politi er det altid loven, der gælder. Også i nabostridigheder som den i Troldhede. 

- Når vi kommer frem, så skal vi handle indenfor lovens rammer. Hvis ikke der er grundlag for anholdelse, så har vi ikke nogen grund til at tage manden med fra adressen, siger Niels Kristian Larsen, der er leder af lokalpolitiet i Herning og Ringkøbing. 

Der er dog andre veje at gå, fortæller Niels Kristian Larsen:

- Vi kan jo nogle gange trække i andre håndtag, hvor vi samarbejder med kommunen eller regionen, men for dem gælder det jo også, at de har nogle love de handler indenfor, siger Niels Kristian Larsen.

Det er dem, som chikanerer mig

- De laver problemerne ti gange værre, end de er, siger Bo Skov Frederiksen, der er hovedperson i konflikten, og som TV MIDTVEST møder i det hus, som han flyttede ind i på Østergade i marts.

Bo Skov Frederiksen forklarer, at han skyder med sin luftbøsse for at komme mink og rotter til livs, og ifølge ham har han aldrig kastet med kanonslag.

- Det kan ikke være rigtigt, at jeg ikke kan få lov at bo her. Jeg synes, det er chikane, når jeg bliver meldt til politiet hele tiden, siger Bo Skov Frederiksen.

- Jeg har altså også naboer, der ingen problemer er med. Men jeg finder mig ikke i hvad som helst. Hvis nogle naboer generer mig, så generer jeg også dem, siger Bo Skov Frederiksen. 

TV MIDTVEST møder Bo Skov Frederiksen i sit hjem på Østergade, hvor han har boet siden marts.
TV MIDTVEST møder Bo Skov Frederiksen i sit hjem på Østergade, hvor han har boet siden marts.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Jeg har været en led satan, men det er fortid

Bo Skov Frederiksen har i følge ham selv en rå fortid, hvor han har hængt ud med nogle meget "hårde" typer. Efter eget udsagn har han siddet i fængsel 37 gange for vold. Men det er en fortid han har lagt bag sig. 

- De skal ikke blande sig i mine ting, for så får de altså tilbage igen. Den attitude lægger jeg ikke lige fra mig. Men det der med at slå og true folk med våben, det gider jeg slet ikke mere. Jeg har en dreng på fire år, som jeg skal tænke på. Så flytter man tilbage hertil, og så roder de i noget, der skete for 30 år siden, det bryder jeg mig ikke om, siger Bo Skov Frederiksen.

Kommunen: Vi kan ikke gøre noget

I flere omgange har naboerne henvendt sig til Ringkøbing-Skjern Kommune, men indtil videre har det ikke hjulpet på problemet.

- Det er komplekst, og jeg har ikke lige nogen løsning på, hvordan man kan undgå den her slags. Vi er mennesker og forskellige. Det kan være svært rent lovgivningsmæssigt, at vi som myndighed går ind og afhjælper den her slags nabostridigheder, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V).

Det er ifølge borgmesteren svært for kommunen at gøre mere end at forsøge at mægle.

- Så længe der ikke direkte er begået ulovligheder, så kan der jo ikke gøres meget mere. På den ene side er det klart, at det giver nogle udfordringer, men på den anden side, så er jeg glad for, at vi har retsplejeloven, som sikrer alle borgere, siger Hans Østergaard.

I september holdte kommune, politi og naboer et møde om Bo Skov Frederiksen. Men det er der indtil videre ikke kommet noget ud af.

- Det fylder mere, end man kan forestille sig. Mange i byen synes, at det er pinligt, vi er gået til medierne med det her, men de folk er velkomne til at komme og bo tæt på ham. Vi troede, vi kunne løse det internt, men vi kan bare ikke nå manden, siger Jette Keller.

4:42
TV MIDTVEST har forsøgt at rede trådene ud i nabostriden på Østergade i Troldhede.