Jeppe Loftager: Jeg skylder Emma alt

Jeppe Loftager fra Holstebro har netop modtaget et guldcertifikat for sin musik. Takke være sin store kærlighed, Emma.

Jeppe Loftager har netop modtaget guld, efter at hans sang er blevet lyttet til over 4,5 millioner gange.
Jeppe Loftager har netop modtaget guld, efter at hans sang er blevet lyttet til over 4,5 millioner gange.

Historien er at Jeppe Loftager mødte en pige, der hed Emma, på en bytur i Århus. De mødte bare hinanden kort, men siden kunne Jeppe ikke få hende ud af hovedet. Så han skrev en sang om hende, delte flyers ud i Århus og lavede Facebook-opslag for at finde hende.

Det endte også med, at han fandt hende, og de aftalte at mødes. Et filmhold fik nys om det, og ville gerne være med på sidelinjen. Men daten var en katastrofe. Hun hed slet ikke Emma og var slet ikke interesseret i Jeppe. Du kan se hvordan det gik her: 

Men hele historien om Emma er fiktiv. Det hele var alt sammen et led i at promovere sin musik. Og nu er den blevet lyttet til over 4.500.000 gange. Den gav ham også en plads på Grøn Koncert 2017, så den må siges at have været det helt store gennembrud for den unge musiker fra Holstebro

- Den har givet mig et rygstød, som ingen af de andre singler, jeg har lavet. Det er fuldstændig vildt at tænke på, at den er blevet hørt så mange gange. Den har betydet, at der er en masse mennesker, der er begyndt at lytte til min musik, også de andre numre, jeg har lavet, siger Jeppe Loftager.

Men selvom Emma er opdigtet, er historien ikke taget ud af den blå luft. 

- Jeg har mødt nogle piger i byen i ny og næ, hvor jeg har tænkt, at det kunne være spændende at bygge videre på. Det er nogle indtryk, jeg har gjort mig igennem min ungdom, som har ledt hen til, at jeg har skrevet en sang af den type her, siger den 23 årige musiker.

Jeppe Loftager er hovedpersonen i denne Ugens Gæst. Se udsendelsen her: 

28:09
Han mødte en pige på en bytur i Aarhus, og blev så forelsket, at han skrev en sang om hende. Sangen blev et hit og den vandt en konkurrence, så manden bag, Jeppe Loftager fra Holstebro, skulle på scenen på Grøn koncert.