Jensen tror på en holdbar regering

Venstres næstformand deler ikke Dennis Flydtkjærs bekymringer om en kort levetid for Venstre-regeringen. - Man spåede det samme for Schlüter-regeringen - og tog fejl, siger han.

270615KristianJensen.jpg

Selv om det ikke lykkedes Venstre at få Dansk Folkeparti med ombord, skal den kommende Venstre-regering nok vise sig at være både holdbar og sejlivet.

Sådan lyder meldingen fra Venstres næstformand Kristian Jensen fra Herning, efter at Dansk Folkepartis folketingsmedlem Dennis Flydtkjær på Twitter har skrevet, at Venstre-regeringen risikerer en både hård og kort levetid.

- Jeg tror, at regeringen vil vise sig mere forhandlings-dygtig og overlevelses-parat end mange vurderer. I 1982 spåede man også en kort levetid for Poul Schlüter-regeringen. Godt 10 år senere viste det sig, at spådommen var forkert, siger Kristian Jensen til tvmidtvest.dk

God stemning i blå blok

Dennis Flydtkjær, der er valgt i Ringkøbing-kredsen, skrev sit tweet efter, at det fredag aften stod klart, at Dansk Folkeparti ikke kommer i regering med Venstre. Det var tilsyneladende blandt andet spørgsmålet om vækst i den offentlige sektor, der skilte parterne.

Men selv om Venstre nu går alene i regering, så er der ikke dårlig stemning i den borgerlige lejr, siger Kristian Jensen.

- Mit indtryk af mødet i går var, at der var en ganske udmærket stemning. Hvis Dennis ikke er blevet orienteret om det af sine forhandlere, må han tage det internt.

- Jeg kan selvfølgelig ikke love, hvordan det går, for Venstre fik ikke det valg, vi havde håbet på. Men vi går ydmygt til opgaven, og vi har et parlamentarisk grundlag i de borgerlige partier, ligesom vi også håber på at kunne lave brede forlig. Det er blandt andet også derfor, vi har brugt tid på at tale med alle partier, siger Venstres næstformand.