Jensen og Rørvig i strid om tilhørsforhold

Folketingskandidaterne Thomas Jensen og Mads Rørvig er uenige om, hvilken valgkreds Silkeborg bør høre til.

jensenogrorvig-00-00-10.jpg

Socialdemokraternes Thomas Jensen og Mads Rørvig fra Venstre er begge opstillet i Silkeborg, men de er meget uenige om, hvor vidt området bør høre under Vestjyllands eller Østjyllands Storkreds under valget. Det skriver TV 2 Østjylland på deres hjemmeside.

Mads Rørvig mener, at det er en udfordring at stille op i Vestjyllands Storkreds, som både han og Thomas Jensen gør nu, når vælgerne i Silkeborg orienterer sig mod Østjylland.

- Silkeborggensere er altså ikke vestjyder. De er mere østjyder. Så derfor synes jeg, at man skal tage det her op igen, siger han.

Han mener, at han skal løbe dobbelt så stærkt i Silkeborg for at hente stemmer, men den betragtning er Thomas Jensen uenig i. Han mener, at Mads Rørvig skyder sig selv og Silkeborg i foden med sin udmelding.

- Hvis vi stiller op i Østjyllands Storkreds, så taber vi til folk i Aarhus, siger han.

Når det ikke lige handler om valg, er Thomas Jensen dog enig i, at Silkeborg tilhører den østlige del af Jylland. Men under et folketingsvalg mener han, at udfordringen ligger i at få folk i Silkeborg til at stemme personligt.

Det vil ifølge socialdemokraten kunne skaffe fem-seks folketingsmandater til Silkeborg-området, hvis det lykkes, skriver TV 2 Østjylland.