Jelved: Mest moderne bibliotek

Kulturminister Marianne Jelved var fuld af lovord, da Herning i dag indviede byens nye bibliotek.

billeder_til_arkiv-30082014.jpg

- Det er et fantastisk hus. Det er det mest moderne bibliotek, jeg nogensinde har set!

Sådan sagde kulturminister Marianne Jelved, da hun lørdag formiddag deltog i åbningen af Herning Kommunes nye bibliotek.

- Det bliver et tilløbsstykke, når først det rygtes, at det er skabt. Det har alle de funktioner, der skal til i et moderne bibliotek, lød det fra Kulturministeren.

6000 kvadratmeter kulturtilbud

Det nye bibliotek i Herning er knap 6000 kvadratmeter stort og ligger lige midt i byens centrum. Langt størstedelen af bibliotekets halve million bøger er placeret i kælderen, så der i stueetagen bliver mere plads til blandt andet foredrag, musikalske indslag og en café.

På åbningsdagen tog flere hundrede fremmødte aktivt bibliotekets mange tilbud i brug.

- Jeg synes, det er et fantastisk trækplaster til byen. Der kommer masser af liv og glade dage og gode oplevelser for både børn og voksne, sagde Mette Schrøder, der havde taget mand og tre børn med til indvielsen.

80 millioner kroners investering

Beslutningen om at bygge det nye bibliotek blev truffet i 2012. Det har kostet 80 millioner kroner at bygge og den radikale formand for Herning Kommunes Kultur - og Fritidsudvalg, Johs. Poulsen, håber, at kommunen med den nye investering kan øge bibliotekets besøgstal med 25-50 procent.

- Det tror jeg på, kan lade sig gøre, siger han.

1:42
80 millioner kroner har Herning Kommune postet i et nyt super-bibliotek. Det åbnede i dag og mødte stor ros.