81-årig truer med sultestrejke: - Jeg vil selv bestemme, hvor jeg handler

81-årige Inga Kjeldsen er klar til at sultestrejke, hvis kommunen ikke er villig til at trække ændringer i indkøbsordning tilbage.

Inga Kjeldsen agter at sultestrejke, hvis Holstebro Kommune ikke vil hjælpe hende med at handle i Rema 1000 i fremtiden.
Inga Kjeldsen agter at sultestrejke, hvis Holstebro Kommune ikke vil hjælpe hende med at handle i Rema 1000 i fremtiden.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Hylderne i køleskabet hos pensionisterne Inga Kjeldsen og manden Steen har altid været fulde af varer fra Rema 1000. Men sådan bliver det nok ikke fremover.

Holstebro Kommune har nemlig ændret på ordningen Hjælp til indkøb, der hidtil har hjulpet ældre og svage borgere i kommunen med at få dagligvarer fra deres fortrukne købmand. 

I fremtiden kan borgerne kun vælge mellem to forskellige forretninger, hvis varerne skal bringes ud, og det sparer kommunen for 750.000 kroner om året.

- Jeg er utilfreds med, at de skal bestemme hvor vi kan få varer henne. Jeg har handlet i Rema 1000 i hundrede år, skal jeg så til at tage andre varer ind? Aldrig i livet, siger Inga Kjeldsen.

Inga Kjeldsen er så utilfreds med kommunens beslutning om at ændre tilbuddet, at hun overvejer at tage drastiske metoder i brug. Hun vil nemlig sultestrejke, hvis hun ikke får den gamle ordning igen. 

Omsorg over indkøb

Hos Holstebro Kommune forstår de godt Inga Kjeldsens frustration, men forklarer samtidig, at pengene skulle findes et sted.

- Jeg kan godt forstå, at man ikke er glad, når kommunens serviceniveau går ned. Men vi har valgt at prioriterer pleje og omsorg, siger Jens Christian Hedegaard, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

- Vi tilbyder stadig ældre og svage borgere hjælp til at få indkøb bragt ud, og hvis man ikke har lyst til at benytte en af de to butikker i tilbuddet, kan man få hjælp til at bestille hos en tredje, fortsætter Venstre-manden Jens Christian Hedegaard.

Hvornår Inga Kjeldsen begynder sin sultestrejke, har hun ikke besluttet endnu.

- Mit højeste ønske er at få den gamle ordning tilbage. Kan vi ikke det, har jeg ikke lyst til at spise eller nogen ting. Så kan jeg lige så godt lægge mig til at dø, siger Inga Kjeldsen.

Flere borgere i Holstebro Kommune har klaget over kommunens ændringer.

2:36