Vladimir har slået sig ned i Danmark: - Jeg vil mere end at være ufaglært

Flere Østeuropæere ser muligheder i Danmark, og vil gerne etablere et permanent familieliv her.

Vladimir Seminichenko kom til Danmark som landbrugspraktikant for ti år siden. Efter en årrække som ufaglært, er han nu ved at udleve sin drøm om et bedre job og et bedre liv.

- Jeg har hele mit liv drømt om at have et arbejde, hvor jeg kan bruge mit hoved i stedet for kun mine hænder, siger Vladimir Seminichenko.

quoteJeg har hele mit liv drømt om at have et arbejde, hvor jeg kan bruge mit hoved i stedet for kun mine hænder.

siger Vladimir Seminichenko

Han er lige nu i gang med 3. semester på maskiningeniør-uddannelsen på Aalborg Universitets fakultet i Esbjerg.

- Jeg er så glad, for det jeg laver nu, siger han.

Det er nu ellers ikke fordi, han ikke kan finde ud af at bruge sine hænder. Da han kom til Skjern fra Ukraine, var det de første seks år som ufaglært i landbruget.

- Der var gode forhold. Det var en god arbejdsplads for mig, og det var en god løn. Og Generel er velfærden også god her, så jeg begyndte at tænke, om jeg kunne etablere familien i Danmark, siger han.

Men efter nogle år blev jobbet på gården skiftet ud med den mere ambitiøs plan for fremtiden. 

- Det er ok, at man har prøvet at arbejde som ufaglært. Men på et tidspunkt føler man, at man kan mere end bare at flytte kasser fra en side til en anden, siger Vladimir Seminichenko.

I dag har han kone og to børn. Han og familien bor stadigvæk i Skjern, men i takt med, at den permanente arbejds- og opholdstilladelse er faldet på plads, er der også blevet plads til Vladimir Seminichenkos helt store drøm.

Jeg vil gerne blive her i landet

Vladimir Seminichenko var landbrugspraktikant på Henriks Jacobsens gård. Og han er langt fra den eneste af sin slags, der efter en tid i landbruget har fundet en vej videre på det danske arbejdsmarked.

quoteDet er ok, at man har prøvet at arbejde som ufaglært. Men på et tidspunkt føler man, at man kan mere end bare at flytte kasser fra en side til en anden.

Vladimir Seminichenko

- Vi har været rigtig glade, for dem vi har haft, og hvis jeg kan hjælpe dem videre til noget bedre, så er det bare super, siger Henriks Jacobsen, der har en malkekvæggård ved Skjern.

Vladimir Seminichenkos børn er begge født i Danmark og går i skole og børnehave i Skjern. Og sådan skal livet gerne fortsætte, hvis det står til ham selv.

- Hvis jeg tager en uddannelse her i Danmark og får nogle gode kvalifikationer, så jeg kan finde et godt arbejde, så bliver jeg her, siger han.