80-årige Grete fortsætter med at arbejde: - Jeg tror slet ikke, det er sundt at holde op

Vi bliver længere på arbejdsmarkedet end tidligere. En af dem, der forsætter, er Grethe Pedersen fra Herning, og det gør hun, selvom hun forleden fyldte 80.

Grete Pedersen fra Herning har været hos Birthes Blomster i 35 år.
Grete Pedersen fra Herning har været hos Birthes Blomster i 35 år.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Selvom vi lever i en tid, hvor der bliver snakket rigtig meget om tilbagetrækningsreformer og tidligere pension, så bliver vi faktisk stadigvæk længere og længere på arbejdsmarkedet.

80-årige Grete Pedersen fra Herning har arbejdet i en blomsterforretning i 35 år, og hun har ingen planer om at holde op foreløbigt.

- Jeg tror slet ikke, det er sundt at holde op. Hvor mange ser man ikke lige pludselig falde om, når de går på efterløn, siger Grete Pedersen

Ifølge tal fra beskæftigelsesministeriet er antallet af 67-årige på arbejdsmarkedet fordoblet i perioden mellem 2002-2017. En del af den statistik er Grete Petersen, men det er vel at mærke 13 år siden, hun passerede de 67 somre.

Hun startede med at arbejde som 14-årig og blev derefter gift som 20-årig. I 25 år gik så hun hjemme og passede børn, inden hun som 45-årig startede som bud hos Birthes Blomster. Der har hun været lige siden.

- Det giver mig utrolig meget selvtillid og glæde. Nu er jeg blevet så glad for at arbejde, så nu holder jeg ikke op, fortæller Grete Pedersen. 

Søndag rundede hun de 80, og de mange års erfaring i bagagen bliver værdsat blandt kollegaerne i blomsterbutikken.

- Hun er som en mor for os. Det er hyggeligt. Hun er alletiders, fortæller Heidi Thisted, der blomsterdekoratør hos Birthes Blomster.

Men kan hun arbejde?

- Ja, det kan hun. Helt bestemt. 

Siden Grete Pedersen startede, har hun haft den samme chef. Det er en chef, som hun har et ganske særligt forhold til.

- Det går fint med chefen. Hende tør man ikke at sige imod, fortæller Grete Pedersen.

Det er der også en særlig grund til. Chefposten bliver nemlig varetaget af Birthe Pedersen, der er datter af Grete.

- Jeg er den eneste, der ikke skal rydde op i kantinen, for jeg har min mor med på arbejde. Det er jo mega smart, fortæller Birthe Pedersen, der er indehaver af Birthes Blomster i Herning.

2:23