Nabo til Kærshovedgård: Jeg tror ikke, det løser alle problemer

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om, at kriminelle asylansøgere, der skal rejse ud af Danmark, fremover skal samles på en ø.

Ole Tranberg er nabo til Udrejsecenter Kærshovedgaard i Bording.
Ole Tranberg er nabo til Udrejsecenter Kærshovedgaard i Bording.
Foto: Mikael Andersen

Ole Tranberg kan nu se frem til, at flere af hans naboer skal flytte.

Han er nabo til Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording, som indtil nu blandt andet har huset kriminelle afviste asylansøgere på tålt ophold - men det skal nu være slut, siger finansminister Kristian Jensen (V) ved præsentationen af finansloven for 2019.

De udviste kriminelle skal i stedet bo på et nyt udrejsecenter, der skal oprettes på den lille ø Lindholm i Stege Bugt.

Den nyhed tager Ole Tranberg med ro.

- Selvfølgelig tager det nogle af bekymringerne i lokalområdet med hensyn til, hvad det er for nogle mennesker, man fremover møder. Det er klart, fortæller han og fortsætter:

- Men du får mig ikke til at sige, jeg er jublende lykkelig i dag. Det gør du ikke. Der kan stadig komme 400 asylansøgere til Kærshovedgård. Jeg har brug for at se udviklingen.

Forholder sig afventende

Ole Tranberg har tidligere fortalt, at han frygter, at han ender med at være stavnsbundet til sit hus på grund af naboerne.

Men selvom der nu ser ud til at ske noget, så venter han altså med at juble.

- Det er ikke for at lyde negativ – men jeg vil gerne afvente udviklingen. Der er behov for stadig at have en kanal til politikerne, forklarer han og tilføjer:

- Men naturligvis er jeg glad for at de kriminelle asylansøgere skal væk. Men afventende er jeg som sagt stadig. Jeg tror ikke dette her løser alle problemer på Kærshovedgård.

2:24