Virksomhedsbesøg i folkeskolen: - Jeg troede, politimænd var voldelige

På Egeskovskolen i Bjerringbro skal eleverne lære om mulighederne for job i de lokale virksomheder.

Det kom bag på Zsofia Fulop fra 5.a på Egeskovskoven i Bjerringbro, at politiet bruger stemmerne mere end deres pistoler.
Det kom bag på Zsofia Fulop fra 5.a på Egeskovskoven i Bjerringbro, at politiet bruger stemmerne mere end deres pistoler.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

Klasseværelserne for 4. og 5. klasserne på Egeskovskolen i Bjerringbro har i denne uge besøg af forskellige virksomheder og fagfolk.

- Det har været mega spændende, siger Zsofia Fulop. Hun går i 5.a på Egeskovskolen i Bjerringbro.

- Jeg vidste slet ikke, at der var så mange virksomheder her i Bjerringbro. Det er jo en forholdsvis lille by, siger hun.

Overskriften på temaugen er "job i nærmiljøet" og skal gøre eleverne klogere på de muligheder, der er for job i Bjerringbro.

- Det kan give børnene en viden om, hvad der foregår uden for skolen. Vi er meget skole i skolen, siger Malene Sonne Pallesen, der er Tovholder på projektet "Job i Nærmiljøet" og lærer på Egeskovskolen i Bjerringbro.

- Målet med det her projekt er, at børnene kommer ud og får nogle andre oplevelser, og finder ud af, hvad skal jeg efter den her folkeskole, siger hun.

Troede at politimænd var voldelige

Blandt andet en politimand og forskellige håndværkere har lagt vejen forbi, og fortalt hvad deres arbejde går ud på.

- Jeg vidste ikke, at man ikke brugte pistolen så meget. Og at det er mere stemmen man bruger, siger Zsofia Fulop fra 5.a.

- Jeg troede, at politimænd gik rundt og var rigtig voldelige og sådan noget. Men det er er de slet ikke.

Hun er dog ikke sikker på, hvor hun selv skal finde sig et arbejde, når den tid kommer.

Kunne du selv finde på at arbejde her i Bjerringbro?

- Det ved jeg ikke helt. Det er jeg ikke sikker på.

Lige nu er drømmen at blive ingeniør, der kan opfinde forskellige ting.

Eleverne har mandag haft besøg af forskellige virksomheder og arbejdsgivere. I dag, tirsdag, skal eleverne så selv ud og besøge flere af områdets virksomheder, eksempelvis Grundfos.

0:53
Det lokale erhvervsliv har masser af jobmuligheder. Det skal en emneuge for 4. og 5. klasser på Egeskovskolen i Bjerringbro sætte fokus på.