Kissmeyer om manglende tilskud til flybilletter: Jeg synes også, det er unfair

Det er ikke fair, når nogle transportformer modtager tilskud, mens andre ikke gør. Det mener venstres medlem af Transportudvalget, Carsten Kissmeyer.

Carsten Kissmeyer (V) mener også, at konkurrencen på transportmiddelområdet er unfair.
Carsten Kissmeyer (V) mener også, at konkurrencen på transportmiddelområdet er unfair.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er unfair, når fjernbusser mellem Jylland og København hvert år modtager 30 millioner kroner fra staten, mens der ikke gives tilskud på flybilletter. Sådan lyder kritikken fra lufthavnschefen i Midtjyllands Lufthavn, Frans Bjørn-Thygesen, og direktør i Danish Air Transport, Jesper Rungholm.

1:24
Her kan du se det indslag, som Carsten Kissmeyer forholder sig til i interviewet. 

Den kritik er Carsten Kissmeyer (V), der er medlem af Folketingets Transportudvalg, fuldstændig enig i.

- Jeg synes også, at det er unfair. Jeg ved, at det har været drøftet tidligere. Jeg tror, at jeg vil vælge at sondere terrænet en gang til og se på, hvordan er det nu, det virker, siger Carsten Kissmeyer (V)

Ifølge lufthavnschefen hos Midtjyllands Lufthavn er det især private kunder, der vælger bussen frem for flyet. Sidste år fløj 134.000 passagerer fra lufthavnen i Karup. Langt de fleste af dem, var erhvervskunder.

- Vi vil rigtig gerne have flere private til at bruge lufthavnen. Vi er der for borgernes skyld, men 90 procent er jo erhvervsbrugere. Og hvis flere private bruger flyene med de billige billetter til 199, gerne med tilskud, så vil det også blive et bedre udbud for erhvervslivet. Så vil der blive sat flere fly ind og være flere frekvenser til billigere priser, siger Frans Bjørn-Thygesen.

- Essens er jo, at det lufthavnschefen siger, er rigtigt. Vores erhvervsliv er de flittige brugere af indenrigstrafikken. Når det er sagt, så er det vigtigt, at der er frekvens, og kunne man fylde nogle af de tynde afgange med pensionister og studerende, så vil det være lettere at få økonomi og dermed også få en større frekvens, til gavn for de erhvervsfolk, der rent faktisk bruger trafikken fra Midtjyllands Lufthavn til København, lyder det fra Carsten Kissmeyer.  

Carsten Kissmeyer har selv siddet i lufthavnsbestyrelsen, hvor samme diskussion har været på bordet flere gange. Ifølge ham er der ét punkt der skal tages op i Folketinget, hvis der skal ændres på reglerne, som de er i dag.

- Jeg tror diskussionen omkring CO2, er vigtig at få kigget på.   

2:25
Her kan du se hele interviewt med Carsten Kissmeyer (V).