Mille har hovedrolle i ny krimi: - Jeg har ingen erfaring

Mille Petersen arbejder til dagligt i Musikteatret i Holstebro. Nu er hun i rampelyset i ny kriminalfilm.

Mille paa film
Foto: Grab fra filmen "Buris"

Claire Holck i slåskamp på et sejlskib. Hun tumler rundt med en mand i læderjakke, der holder godt fast om nakken på hende.

I virkeligheden hedder Claire Holck ikke Claire, men Mille Petersen. Til daglig arbejder hun med markedsføring i Musikteatret i Holstebro.

Men når hun træder op på lærredet i den nye film "Buris", så er det som kriminalkommissær Claire Holck, der skal opklare en række dødsfald i Vestjylland.

Hun fik tilbudt rollen af sin gode ven, Claus Klok, der er idémanden bag filmen "Buris".

- Jeg synes, det var stort af ham at give mig en chance. Jeg har ingen erfaring overhovedet. Jeg har aldrig spillet skuespil før, siger Mille Petersen.

I den her uge rejser hun rundt for at promovere filmen "Buris" sammen med instruktøren Claus Klok, der spiller den anden hovedrolle i filmen.

- Tænkt sig, at jeg har en ven, der tør springe ud i det. Det, synes jeg, er helt fantastisk, og selvfølgelig skal jeg da være med til det, siger Mille Petersen.

Filmen tog fem år at lave

Det er fem år siden, optagelserne begyndte. Det var egentlig meningen, den kun skulle tage et år at lave, men det greb ligesom om sig.

Både de medvirkende og dem bag kameraet har brugt fritid på projektet. 

- Der har cirka været en optageweekend i måneden, men så tager det også noget tid at lære alle de her replikker, så det har taget rigtigt meget tid. Det har det, siger Mille Petersen.

Claus Klok er manden bag "Buris". Det er også ham, der instruerer og spiller hovedrollen i den vestjyske krimi.  

- For det første ville vi gerne lave en krimi, der foregår i vores landsdel, fordi det giver et lidt andet syn på historien. Og så er det også med udgangspunkt i et folkesagn, som er her fra egnen. Sagnet om Prins Buris og Liden Kirsten, fortæller Claus Klok.

Der er gallapremiere på lørdag, og på søndag vises filmen for et offentligt publikum. Se en oversigt over spillesteder og tider på filmens hjemmeside her: burisfilm.dk

Mille Petersen skal lige vænne sig til at være i rampelyset.

- Nu står TV MIDTVEST her og optager mig, og jeg har lige været i radioen. Så langt tror jeg bare ikke, jeg tænkte på det tidspunkt, at det var det, jeg kunne ende med, der også skulle ske. Men har man sagt A, siger man selvfølgelig også B, siger Mille Petersen.

Optaget i Vestjylland

Ud over Mille Petersen og Claus Klok medvirker også mere prominente navne som Michael Helmut og Trine Jakobsen, tidligere direktør på Nørre Vosborg.

Den nye krimi er optaget i Holstebro, Lemvig, Spøttrup, Vestervig, Tvis og Aulum.

Selv om det tog fem år at lave den her film, lyder det som om Mille Petersen er klar til at forlade kontoret i Musikteatret og give sig i kast med flere forbrydere, hvis hendes god ven og medskuespiller, Claus Klok, skulle finde på at lave endnu en film.

- Jeg har haft en længere periode, hvor jeg har sagt, jeg skal ikke det her igen overhovedet. Men jeg har så også sagt til Claus, at kommer han i tanke om, at han skal lave et projekt igen, så skal jeg være med, fordi det er bare skide sjovt, og det er nogle dejlige mennesker, siger Claire Holck aka Mille Petersen.

2:20