Overtrådt

- Jeg har brugt 16 millioner kroner på HC Midtjylland

Manden bag HC Midtjylland har brugt langt flere millioner på klubben, end han egentlig ville.

Planen var at bruge ti millioner de førstre tre år, men Thomas Hintze har allerede brugt over 16 millioner kroner på HC Midtjylland på bare to år.
Planen var at bruge ti millioner de førstre tre år, men Thomas Hintze har allerede brugt over 16 millioner kroner på HC Midtjylland på bare to år.

Han ville kun bruge 10 millioner kroner på at redde håndboldklubben HC Midtjylland, men nu har pengemanden Thomas Hintze allerede brugt over en halv gang mere.

- Det var ti millioner før sæsonen gik i gang, men nu er det 14, 15, 16 millioner kroner, jeg har brugt. Det er mange penge, og det er også derfor, jeg siger stop, hvis der ikke kommer andre til – det er ikke mig, der vil have en håndboldklub. Jeg vil gerne være end del af en håndboldklub, men der skal også være andre i Herning, der vil det her, siger Thomas Hintze.

Selvom det lyder utroligt i det fleste menneskers ører, at Thomas Hintze ikke helt ved, om han har brugt 14 eller 16 millioner kroner, så fortryder han ikke, at han har kastet så mange millioner efter den midtjysk håndbold.

- Det er ikke sådan noget, jeg går og ærgrer mig over. Jeg ærgrer mig over, at vi ikke er blevet til mere for de penge, vi har brugt – det giver sig selv. Jeg er ikke ærgerlig over, at jeg er gået ind i et projekt, for jeg har troet på projektet fra start af, siger Thomas Hintze. 

0:34
Thomas Hintze synes ikke, opbakningen omkring håndbold er god nok i Herning.

Vil lukke og slukke på en ordentlig måde

Det er ingen hemmelighed, at drømmen om HC Midtjylland ikke er gået helt som Thomas Hintze havde regnet med. Han mener selv, at han har gjort alt, hvad han kunne, for at redde klubben – senest skilt sig af med alle de dyreste spillere.

- Vi skal lukke det her pænt og ordentligt. Om det koster mig en million fra eller til, det betyder ikke noget. Altså, jeg vil kunne kigge alle spillerne i øjnene bagefter. Det kan godt være, spillerne ikke er enige med mig til sidst, men jeg ved, at jeg kan kigge mig selv i spejlet og sige, at vi gjorde det på den bedst tænkelige måde. Vi kunne bare have lukket holdet ned fra start, og så kunne jeg have sparet to millioner, men sådan er jeg ikke. Nu har vi sat noget i søen, og jeg har mulighed for at lukke det pænt og ordentligt, og så gør vi det, siger Thomas Hintze.

Flere skal bakke op om håndbold i Herning

Holdet spiller sæsonen færdig, og Thomas Hintze bliver også ved roret – lidt endnu da. Han tør nemlig ikke give nogen garantier for, om HC Midtjylland rent faktisk eksisterer i næste sæson.

- Jeg har ikke mistet modet. Jeg er der også næste år, men jeg mister modet, hvis der ikke kommer flere til. Hvis der kommer flere sponsorer, og flere der vil gøre en indsats for Herning, så er jeg der også næste år, siger Thomas Hintze, Bestyrelsesformand, HC Midtjylland.

Han har stadigvæk mod på at være involveret i dansk tophåndbold, men helst ikke alene.

- Det helt optimale ville være, hvis der var ti mand, der hver lagde 500.000 kroner eller tyve mand, der hver lagde 250.000 kroner, og så forpligtede man sig til tre år, og så havde man en grundstamme på en fem-seks millioner kroner hele tiden, siger Thomas Hintze.

Her kan du se Overtrådt Special med Thomas Hintze:

27:52