Arrangør af Viborg Animationsfestival: - Jeg glæder mig helt vildt

Viborg Animationsfestival løber i denne uge af stablen, og arrangøren af festivalen glæder sig til at vise værker fra hele verden frem.

Youtube-fænomenet fra Sydkorea udstiller sine værker på Viborg Animationsfestival.
Youtube-fænomenet fra Sydkorea udstiller sine værker på Viborg Animationsfestival.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Det er en spændt Jane Hvid Jensen, der søndag var ved at lægge sidste hånd på Viborg Animationsfestival. I denne uge kan gæster nemlig for ottende år i træk besøge festivalen. 

Jane Hvid Jensen har for første gang i år ansvaret at festivalen løber korrekt af stablen, men har god erfaring fra de seneste fire år, hvor hun har været med til at arrangere den.

- Jeg har det rigtig godt lige nu. Vi har et vildt fedt program og nogle super, super fede kunstnere, så jeg glæder mig bare helt vildt, til det starter, siger Jane Hvid Jensen.

Årets tema på festivalen er det aftryk, som mennesker sætter på kloden.

- Det handler om, hvordan tegninger, historier og myter binder os sammen på tværs af nationaliteter, fortæller arrangøren.

1:24
Se video: Animationsfestivalen i Viborg har denne weekend haft besøg af den populære tegneseriekunstner Kim Jung Gi Us.Kunstneren laver tegneshows over hele verden. Denne video er optaget i 2013. 

Internationale kunstnere

For Jane Hvid Jensen er fortællingerne bag kunsten central.

- Kernen i festivalen er fortællingerne. Kernen er den storytelling, der kommer ud af stregerne på papiret, siger hun. 

Derfor er blandt andet en klimaforsker fra Frankrig og en mester-tegner fra Sydkorea med til at sætte deres præg på festivalen.

- Det her er jo fuldstændig forrygende tegnekunst. At et menneske bare sætter sig til papiret og tegner med perfekt perspektiv og perfekte stregtykkelser og perfekt anatomi i første hug – det er vildt, siger Jane Hvid Jensen om den sydkoreanske tegner Kim Jung Gi Us.

Festivalen startede i går søndag og slutter nu på søndag.

2:01