Viborg-løber vinder DM ved Royal Run: - Jeg er overvældet

Mandag aften kunne Viborg-løberen Thijs Nijhuis lade sig hylde som vinder af DM i 10 kilometer løb ved Royal Run i København.

Sådan så det ud, da Thijs Nijhuis krydsede målstregen og vandt DM på 10 kilometerdistancen.

Thijs Nijhuis fra Viborg Atletik og Motion var hurtigst af alle til det danske mesterskab i 10 kilometer løb, der blev afviklet i forbindelse med Royal Run i København mandag aften.

I tiden 29 minutter og 31 sekunder løb Thijs Nijhuis ni sekunder hurtigere end Aarhus 1900-løberen Jakob Dybdal, mens Abdi Ulad fra Hvidovre AM kom i mål 33 sekunder efter Viborg-løberen.

Dermed kan Thijs Nijhuis nu kalde sig forsvarende Danmarksmester på hele fire forskellige distancer. Det drejer sig om 1500 meter, 10 kilometer, halvmaraton og maraton.

På sin Facebookprofil glæder han sig over triumfen, der kom i hus efter tre år i træk som nummer to på DM-podiet.

- Endelig er jeg dansk mester på 10 kilometeren. Et fantastisk setup og et fantastisk løb, hvor Abdi og Jakob virkelig var med til at skabe det og presse mig til det yderste.

- Tak, for alle lykønskningerne. Jeg er overvældet og vil få svaret snarest. I morgen gælder det en stor eksamen på medicinstudiet, skriver Thijs Nijhuis.

Slået sammen med Royal Run

I år var det danske mesterskab på 10 kilometerdistancen blevet slået sammen med motionsløbet Royal Run, der med Kronprins Frederik i spidsen kunne byde 80.000 løbere på en dag i løbeskoene fem forskellige steder i Danmark og på Færøerne.

Royal Run opstod i 2018 i forbindelse med kronprinsens 50-års fødselsdag, da han havde en drøm om at fejre det runde hjørne på en aktiv måde sammen med danskerne.

I år blev succesen så gentaget, ligesom at det allerede er besluttet, at det enorme løbearrangement også bliver afviklet i 2020.