Thomas Danielsens afløser er fundet: - Jeg er meget beæret

Når klima- og energiordfører for Venstre, Thomas Danielsen, går på barsel, er det partifællen Gitte Willumsen, der tager over.

Gitte Willumsen bor i Kragelund og arbejder til dagligt som skolelærer.
Gitte Willumsen bor i Kragelund og arbejder til dagligt som skolelærer.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Gitte Willumsen, der arbejder som klasselærer på Virklund Skole ved Silkeborg, skal til at køre lidt længere, for at komme på arbejde.

Hun skal nemlig være vikar, når folketingsmedlem Thomas Danielsen går på barselsorlov.

- Det glæder jeg mig utrolig meget til. Jeg er meget beæret over at få lov til at repræsentere min egn i Folketinget, siger hun.

52-årige Gitte Willumsen, der har siddet i byrådet i Silkeborg Kommune i 10 år, tager orlov fra jobbet som skolelærer i en periode og skal prøve en tilværekse med to bopæle af.

Gitte Willumsen bor i Kragelund ved Silkeborg og har tre drenge på 21, 19 og 17 år, hvor de to yngste er hjemmeboende. Hun stillede op for Venstre til Folketingsvalget 5. juni i år for første gang, hvor hun i alt fik 2227 stemmer, men ikke blev valgt ind.

Frihed, sundhed og tryghed

I hendes valgkamp havde hun frihed, tryghed og sundhed som nøgleord. Og netop de tre ting vil hun arbejde videre med inde på de bonede gulve på Christiansborg.

- Vi skal have gjort noget ved vores sundhedsområdet, så en sundhedsreform vil jeg gerne bidrage til, siger den nyvalgte venstre-kvinde.

Det er planen, at Thomas Danielsen, der er blevet far til sit andet barn, holder barsel fra årsskiftet.

Det lå ellers i kortene at partifælle og førstesuppleant Kenneth Mikkelsen skule være vikar, når Thomas Danielsen gik på orlov. 

Kenneth Mikkelsen blev sidste år valgt som Venstre nye folketingskandidat i Ringkøbingkredsen, men da stemmerne ikke rakte, blev det kun pladsen som førstesuppleant.

Da Thomas Danielsen holdt barsel med sit første barn, var han væk i et halvt år, men hvor længe barslen bliver denne gang, vides ikke.