Jazzfestival sætter rekord - og er på vej mod endnu en

På Ringkøbing Fjord Jazzfestival har man i år slået rekord for flest billetter solgt i forsalg i festivalens historie. De tror dog på endnu en rekord.

Jazzfestival
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

På Stauning Havn er det i dag den sidste dag med jazz for i år. Ringkøbing Fjord Jazzfestival har været i gang siden torsdag, og i år har været et rigtigt godt år for festivalen. 

Inden festivalen gik i gang stod det klart, at festivalen havde slået deres rekord for flest billetter solgt i forsalg. Der blev solgt omkring 1500 billetter i forsalg, men med det gode vejr regner festivalen med at slå endnu en rekord. 

Som det ser ud nu, så regner festivalen nemlig også med at slå deres rekord for flest besøgende henover festivalens varighed, som ligger på omkring 3000 gæster. 

Hvis man spørger festivalen selv, så handler det om det omdømme, som Ringkøbing Fjord Jazzfestival har fået. 

- Det er det brand, som vi har bygget op her de senere år. Folk ved, hvad de får, når de kommer her, og de ved, at vi har nogle principper, som vi holder os til, siger Jesper Lemming, der er PR-ansvarlig for Ringkøbing Fjord Jazzfestival. 

I landsbyen Stauning er der også en stolthed at spore over, at det er lykkedes at stable sådan en festival på benene. 

- Jeg synes, det er spændende, og jeg synes, at det er en god måde at vise landsbyen frem på, siger Grethe Haglund, der selv bor i Stauning. 

3:27
For andet år i træk sætter Ringkøbing Fjord Jazz Festival publikumsrekord, men der er også andet en jazz på programmet