Jamo rykker fra Danmark - igen

Jamos udviklingsafdeling flyttede i vinter ind i virksomhedens gamle lokaler i Glyngøre. Nu tyder det på at afdelingen igen forsvinder fra Danmark.

jamoinet.jpg

Ifølge Morsø Folkeblad har leder af udviklingsafdelingen, Michael Sørensen, sagt til flere, at der er truffet beslutning om at placere udviklingsarbejdet dels i Paris, dels i USA. Dermed skal både han og den medarbejder, der i praksis har stået for udviklingen af Jamo-produkterne, formentlig ud at finde nyt arbejde.

Centralisering

Michael Sørensen gætter på, at det er et centraliseringsønske som følge af et ejerskifte, der udløser beslutningen. Jamo var oprindelig ejet af grundlæggerne Preben Jacobsen og Julius Mortensen i Glyngøre. De solgte virksomheden til en kapitalfond, som senere afsatte Jamo til den amerikanske Klipsch-koncern. Klipsch blev selv solgt tidligere i år til Audiovox.

Jamo-huset lever videre

Jamo-mærket lever dog videre.De tidligere fabriksbygninger i Glyngøre drives videre som lagerhotel, og mange små virksomheder har lejet sig ind i komplekset.Her produceres, udvikles og sælges en række produkter og tjenesteydelser i det, der nu officielt hedder "Jamo-Huset", skriver Morsø Folkebald.