Jaloux kæreste angreb med skovl, stol og flaske

To gange torsdag aften angreb en 33-årig mand uskyldige personer, da han var på jagt efter en mand, der skulle have været sammen med kæresten.

En 33-årig mand fra Give bliver i dag fremstillet i et grundlovsforhør efter flere grove overfald torsdag aften.
En 33-årig mand fra Give bliver i dag fremstillet i et grundlovsforhør efter flere grove overfald torsdag aften.
Foto: Flemming Christensen

Opdateret klokken 12.47:

Den 33-årige mand er blevet varetægtsfængslet indtil den 13. december. Han har bedt om betænkningstid til at afgøre, om han vil kære fængslingen.

----------------------

Torsdag aften omkring klokken 18.45 bankede en 33-årig mand på døren til en lejlighed i Søndergade i Herning. Han spurgte efter naboen. Men lejlighedens 25-årige beboer vidste ikke, hvor naboen var og ville ikke lukke den ukendte gæst ind.

- Han vil ind og tjekke lejligheden, og da han ikke får lov til det, sprayer han startspray til en bil i hovedet på lejlighedens beboer. Herefter slår han ham også med en skovl, fortæller Bent Smedegaard fra politiet i Herning.

Slog med flaske og stol

Efter overfaldet tog han flugten fra Søndergade. Men ved 23.15-tiden blev politiet igen alarmeret om alvorlig vold. Denne gang i Svaneparken i Ikast.

- Den 33-årige tror, at manden han leder efter, er i en bolig i Svaneparken. Han overfalder en 60-årig kvinde med en spiritusflaske, som han slår hende med i baghovedet. Derudover slår han hende også med en stol og tager kvælertag på kvinden, siger Bent Smedegaard.

Da politiet nåede frem til adressen, var den 33-årige mand ifølge Bent Smedegaard helt oppe og køre.

Trusler mod betjent

Den 33-årige mand blev anholdt og sigtet for to gange kvalificeret vold. Men her sluttede sigtelserne ikke. For efter anholdelsen truede han også en af betjentene på livet.

- Normalt er vi ikke sarte, men når vi bliver truet på livet, så tager vi det alvorligt, siger Bent Smedegaard.

Oven i sigtelserne om kvalificeret vold blev der derfor lagt en sigtelse om trusler mod tjenestemand.

Den 33-årige mand kommer fra Give og bliver i dag klokken 11.30 fremstillet i et grundlovsforhør i retten i Herning.

2:14
En 33-årig mand er i dag ved Retten i Herning blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter han i går aftes først overfaldt en uvidende beboer i sit hjem i Herning og senere i Ikast slog og tog kvælertag på moderen til hende, der venter hans barn.