Jægere får nye jagtmarker

Jægerne jubler i disse dage over, at deres jagtmuligheder snart bliver endnu bedre.

Regeringen vil nemlig give landmændene lov til at så brakmarkerne til med planter, der gavner naturen. Det skriver DR Østjylland.
    
Det gør landmændenes golde brakmarker til et naturparadis for insekter, fugle og vildt, siger Claus Lind, der er formand for Danmarks Jægerforbund i Kalø.
    
-Vi er begejstret. Jo flere levesteder, jo bedre får vildtet det, og så får vi en bedre jagt. Vigtigst er dog, at naturindholdet øges, så mulighederne for vildtet bliver allerbedst, siger han.
    
En blanding af for eksempel kløver, urter og almindelige kornsorter vil gavne fugle- og dyrelivet, mener Claus Lind.
    
- Insekter får gavn af det, og de er fødegrundlag for masser af fugle som agerhøns og fasaner. Haren får gode fødemuligheder i brakområder, siger han til DR Østjylland.

Slipper for arbejde og kontrol
    
Efter de gældende regler må landmændene ikke plante jorden til, og de skal slå græsset på marken en gang om året, hvis de vil have tilskud.
    
Nu slipper de for både arbejdet og kontrollen, og det gør formand for Djurslands Landboforening, Hans Gæmelke, til en rigtig glad mand.
    
-Hvis vi kan komme væk fra pisk til landmanden hen til en gulerod i stedet for, så er det alle tiders, siger han til DR Østjylland.
    
Omkring 20.000 hektar jord er udlagt til brakmarker i Danmark, hvilket svarer til et område på størrelse med Møn.

/ritzau/