Jæger så ulveunger - frygter nu for sine børns sikkerhed

Jæger Henrik Sahlholdt Nielsen tog billederne af ulveungerne. Nu frygter han for sine børns sikkerhed, fordi ulvene er begyndt at komme rigtig tæt på familiens hjem.

3:53
Henrik Sahlholdt Nielsen, der tog billederne af ulveungerne er bekymret for sine børn sikkerhed, efter at ulve er begyndt at komme tæt på familiens hjem.

Mandag så Henrik Sahlholdt Nielsen fra Ulfborg otte ulveunger, da han var på jagt.

Men det er ikke de eneste ulve, han har set på det seneste. 

Torsdag så han en voksen ulv bare 200 meter fra, hvor han og familien bor. 

- Allerede dér begyndte min kone og jeg at snakke om, at børnene ikke skal cykle alene hen til naboen, siger familiefaren til fire. 

Derfor håber han, at der kan blive lavet nogle bestemte områder, hvor ulvene er hegnet inde. Ellers frygter han, at det hurtigt kan blive et større problem. 

- Det skaber en frygt for, at vi ikke kan bevæge os frit, siger han. 

Naturstyrelsen vil ikke sætte begrænsninger

Skovridder ved Naturstyrelsen i Vestjylland, Thomas Borup Svendsen, understreger dog, at der ikke kommer til at blive tale om sådan nogle ændringer. 

- Vi kommer ikke til at gøre noget anderledes. Der kan måske være et orienteringsløb eller en militærøvelse, hvor vi kan ændre det geografiske område. Men ellers ikke, siger han. 

Det bekymrer Henrik Sahlholdt Nielsen, der nu frygter for fremtiden med ulve.

- Jeg tror ikke, at de bidrager med noget positivt til vores samfund - hverken til landbrug, for naturelskere eller for andre, siger han.