Jacqueline er blevet indlagt

Den anoreksi-ramte Jaqueline Obitsø Kristensen er blevet tvangsindlagt på sygehuset i Herning. Voldsomt, men nødvendigt, siger hendes bisidder.

Jacqueline

Jacqueline Obitsø Kristensen er blevet indlagt efter et langt sygdomsforløb med anoreksi. Nu håber den unge kvinde fra Holstebro, at det kan blive et vendepunkt.

- Så er jeg blevet indlagt langt om længe.

Denne gang lyder det til at jeg ikke bliver udskrevet før jeg når min målvægt. Det er skræmmende men det der skal til for at kunne komme af med anoreksiens helved.

Nu ka jeg slappe af og hvile. Har sovet hele dagen. Er så træt, og nu for jeg hjælp til at kunne give mig selv lov til det.

Puha en lettelse, skriver anoreksiramte Jacqueline Obitsø Kristensen på sin Facebookprofil. 

Jacqueline Obitsø Kristensen var sidste år indlagt til behandling på institutionen Bakkely på Mors, men Holstebro Kommune stoppede behandlingen. Efter nytår blev hun taget hjem til behandling på et bosted i Holstebro Kommune, men hun kritiserede Holstebro Kommune for, at de ikke ville lade hende blive på Bakkely. Imens er hendes tilstand blevet forværret.

Jacquelines bisidder Dorte Nielsen tror også, at indlæggelsen er den rigtige løsning.

- Jeg tror, det er rigtig fint. Det er selvfølgelig lidt voldsomt på røde papirer, men det har været nødvendigt, og det ved hun også godt selv. Jeg vil endda sige, at de måske har forsøgt lidt for længe med at få hende til at sige ja til en indlæggelse selv, siger Dorte Nielsen og forklarer, at det første skridt bliver at finde ud af, om hun kan tage imod mad.

Jacqueline er blevet tilknyttet en specialist på Herning Sygehus, der holder samtaler med hende og har hende under ekstra opsyn. 

Dorte Nielsen vurderer, at Jacqueline skal være indlagt det næste halve år.

Se et indslag om Jacquelines situation fra november.

 

2:09
Holstebro Kommune vil rykke anoreksiramte Jacqueline Obitsø Kristensen hjem fra behandlingssted på Mors. Det vil hun ikke, og hun frygter, at flytningen kan få alvorlige konsekvenser.