Jacob kan hurtigt vurdere patienters problemer

Regionshospitalet i Herning har fået landets første akutmediciner.

Jacob Juul Jensen glæder sig til at starte i sit nye arbejde.
Jacob Juul Jensen glæder sig til at starte i sit nye arbejde.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

På et moderne hospital er akutafdelingen det helt store omdrejningspunkt.

Alle tilfælde hvor folk er akut syge kommer ind hos lægerne i akutafdelingen. Og i Herning bliver det Jacob Juul Jensen, der kommer til at sortere i de syge patienter. Han har brugt fem år på at blive specialiseret som akutlæge – en læge, der har en bred viden og hurtigt kan vurdere patientens problemer.

- Det er egentlig der, at akutlægerne har deres force. Det er jo at fange folkene med alle deres sygdomme og lave en plan for det hele - en samlet plan for patienten, fortæller Jacob Juul Jensen.

Hårdt arbejde

I udlandet siger man, at en akutlæge skal være glad for at kunne tage 15 år i jobbet, inden han er slidt ned.

Akutlægen er omdrejningspunktet i akutafdelingen, og der skal hele tiden tages stilling til om patienter skal sendes hjem eller videre i et forløb på sygehuset.

Jacob Juul Jensen glæder sig til for alvor at komme i gang som spilfordeler på hospitalet og frygter ikke at det store arbejdspres vil slide ham op.

200 patienter dagligt

Der bliver nok at rive i.

Når akutafdelingen på det nye storsygehus i Gødstrup er i fulde omdrejninger, så vil op til 200 patienter hver dag komme igennem afdelingen. Og Jacob Juul Jensen skal som akutlæge sørge for at de kommer hurtigt videre.

- Forløbet mens du er under udredning, fordi du er akut syg, er meget, meget kortere, for vi laver ikke stuegang - vi laver planer, understreger Jacob Juul Jensen.

Man regner med, at akutafdelingen åbner på Gødstrup i efteråret 2020, og at det bliver i en moderniseret udgave. En akutafdeling med stor gennemstrømning og stor sikkerhed i vurderingen af patienterne.

- Jeg håber, at patienterne kommer til at mærke, at der er en større kompetence, og når vi bliver bemandet fuldt ud med akutlæger, så kommer man helt sikkert til at mærke det. Men det her er bare starten og nu skal vi bare i gang med det hele, siger ledende overlæge, Tommy Andersson fra akutafdelingen på Regionshospitalet i Herning.

2:21