Iværksætteri er in på Formland

Den tilbagevendende design-event, Formland, er nu åbnet - og i år med helt nye tiltag. (arkivfoto)

formland.jpg

Mere end 500 udstillere var klar til at vise deres produkter frem, da dørene i dag blevet slået på til Formland-messen i Herning Messecenter.

Men dette efterårs Formland-weekend byder også på noget helt nyt.

Den store design- og interiørmesse har nemlig lavet et særligt område, der er dedikeret til kreative iværksættere. Området kaldes 'Nordic Buzz' og udstiller upcoming nordiske talenters arbejde. I løbet af torsdagen overrækkes sågar to priser.

- De to Nordic Buzz Awards uddeles for bedste forretningsidé og for mest gennemtænkte løsning i forhold til lokal produktion, forklarer direktør Betina Simonsen fra Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning, som står bag det kreative iværksætterområde.

Mere end 100 udstillere er klar i Nordic Buzz-området, heriblandt bl.a. 36 møbelvirksomheder, 15 modevirksomheder og 15 smykkevirksomheder.

Men Nordic Buzz er mere end bare awards. De kreative hjerner får både før, under og efter messen hjælp til at tackle forskellige problemstillinger af mere erfarne kollegaer.

- I vores samarbejde med virksomheder kan vi se, at de små kreative virksomheder har svært ved forretningsudvikling. Derfor kunne vi se et potentiale i at koble dem med professionelle mentorer i et pulserende messemiljø, hvor der er lejlighed til netværk og salg, lyder det fra Betina Simonsen.

Formland-messen varer helt frem til søndag kl. 18:00.

Se meget mere i vores nyheder i aften kl. 19:30!