Iværksætterne bag succes i Hanstholm skaber ny darling i Agger

Agger Darling er navnet på et nyt mad- og dansested, der slår dørene op i Agger fredag. De tre iværksættere bag har allerede skabt én succes i Vestjylland.

Morten Manaa, Louise Møller og Mai Manaa åbnede for to år siden madbaren i Hanstholm. Fredag slår de dørene op til Agger Darling.
Morten Manaa, Louise Møller og Mai Manaa åbnede for to år siden madbaren i Hanstholm. Fredag slår de dørene op til Agger Darling.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

I vestkystbyen Agger finder man alt fra heavy metal til indre mission, og nu får byen endnu mere at byde på.

De tre iværksættere, der i forvejen står bag madbaren i Hanstholm, har nemlig kastet sig ud i endnu et eventyr og skabt Agger Darling - en moderne storbyrestaurant i byen bare 363 indbyggere.

- De savnede lidt larm hernede, så vi tænkte, at vi laver lidt larm, fortæller Morten Manaa, der er en af de tre bag den nye darling. 

Det hele begyndte med et besøg på det, der førhen hed Marinestuen.

- Solen stod ind. Det var bare pænt! Det var bette Mallorca. Ja, det var bare dejligt, siger køkkenchef Louise Møller, restaurantchef Mai Manaa og restauratør Morten Manaa nærmest i munden på hinanden. 

Og den stemning skulle alle andre også have lov at opleve. Selv beskriver iværksætterne blandt andet det nye mad- og dansested med ord som farverigt, dansende og sexet. Og det skræmmer dem ikke umiddelbart, at der ellers er stille i Agger, hvor flere butikker står tomme. 

- Det er en manege. Nu prøver vi noget af i den her weekend i forhold til maden blandt andet, og så må vi se, om det er noget, der holder, forklarer køkkenchefen.

Torsdag bliver der lagt sidste hånd på Aggers nye darling inden åbningen fredag.
Torsdag bliver der lagt sidste hånd på Aggers nye darling inden åbningen fredag.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Madbaren i Hanstholm, som de tre restauratører åbnede for to år siden, har haft bragende succes lige siden. Og det håber de tre autodidakte restauratører, at Aggers nye darling også får. 

- Hvis folk kommer med høtyve og fakler, så kan det godt være, at vi ændrer lidt, siger Morten Manaa.

- Ja, så kan det godt være, at vi gør noget andet, supplerer Louise Møller.

Men det behøver de ikke, hvis man spørger i Vesterhavshytten i Agger. Her er de klar til at tage godt imod det nye initiativ.

- Det bliver så skønt at få noget kærlighed i en anden form og en ny form for spisested. De tør gøre noget, som måske ikke er set før, siger indehaver, Lone Mark.  

Agger Darling åbner officielt i morgen. Herunder kan du få et smugkig indenfor i den nye restaurant. 

2:24
Tre iværksættere står bag en moderne storbyrestaurant i den lille by med 363 indbyggere.