Ismester og iværksætter: Dårlig sommer kan ikke slå mig ud

27-årig har gang i det helt store is-eventyr i Ans

Joachim Kastberg fra Ans sælger gourmet-is til restauranter og hotelkæder

Det lyder som det rene eventyr, når Joachim Kastberg fortæller om sin gourmet is, lavet af blandt andet chokolade fra Paris og vanilje fra Madagaskar, tilsat den allervigtigste ingrediens, mælk og fløde fra Hinge Mejeri.

Opskriften er ikke desto mindre blevet en stor succes for den 27-årige iværksætter, der har knoklet med isproduktionen i virksomheden Kastberg Is, siden han for seks år siden blev færdig med handelsskolen.

- Jeg arbejder mellem 10 og 15 timers om dagen. Hvis du først giver dig i kast med noget, skal du gøre det 100 procent. Det skal ikke være hel- eller deltid, eller et hobby-projekt, lyder det fra Joachim Kastberg.

Udvalgte kunder

Som iværksætter mener han selv, at han har taget en stor chance med is-virksomheden. Blandt andet har han selv udvalgt de kunder, der får glæde af gourmet produkterne.

- Der er stor forskel på den is Joachim laver og den konsum-is vi ellers kan få. Det lægger både vi og vores gæster mærke til, siger Jacob Niebuhr, der er indehaver af Evalds Brasseri og Cafe` i Silkeborg.

For Joachim Kastberg er det også helt utænkeligt, at folk ikke bryder sig om den is han laver i virksomheden i Ans.

- Jeg synes det er det bedste der findes, siger den 27-årige is-mager, der har store drømme om at udvide produktionen.

Dobbelt op

Det kunne være med en eksport til nogle af de lande, hvor råvarerne kommer fra. Altså Frankrig og Madagaskar.

Men foreløbig handler det om Danmark, som Joachim Kastberg ikke er helt færdig med endnu.

- Jeg har faktisk lige læst, at det har været den dårligste sommer i 17 år. Men vi har alligevel solgt dobbelt så meget is som vi gjorde sidste år, slutter den 27-årige indehaver af Kastberg Is i Ans.    

02:17 Luk video