Ismågens første besøg i 30 år

I de her dage valfarter amatørornitologer fra hele landet til Hanstholm for få et glimt af en helt speciel og ekstremt sjælden gæst

For første gang i 30 år har en ismåge slået turen forbi Hanstholm. Det er en julegave som fugleelskerne nok ikke engang havde turdet drømme om.

- Jeg har gået og ventet på den i 28 år, og nu lykkes det endeligt. Det er meget stort. Det er den måge, jeg helst vil se i Hanstholm havn, siger amatørornitologen John Kyed fra Hanstholm.

Ismågen er en arktisk fugl, der normalt holder til ved pakisen i det norlige Grønland og Canada. Nu er den altså i Thy, og det har fået fugleelskere fra hele landet til at strømme til. Ifølge John Kyed, der i de sidste dage har brugt det meste af tiden ved fuglen, har 4-500 ornitologer og amatørornitologer været forbi havnen for at se fuglen.

Fodrer mågen af hånden

Den specielle måge er tilsyneladende helt tryg, selvom den er langt hjemmefra. Når tilskuerne på havnen er tilpas rolige, kan de fodre den helt tæt på.

- Jeg har forberedt lidt mad til den. Jeg har lidt havtaske og lidt sildestykker fra julefrokosten i går, som jeg har skåret i stykker til den, siger John Kyed.

Det er ottende gang nogensinde, at ismågen er blevet set i Danmark.

Sneuglen er også i Hanstholm

Som en bonus til de fugleelskere, der tager turen til Hanstholm, er der også god mulighed for at se en anden meget sjælden fugl. I de her dage er en ung sneugle nemlig også i byen.

- Jeg har taget turen fra København i morges klokken fem. Det var det rigtigt tåget og kedeligt, men det her er jo hele turen værd, siger en af sneuglens beundrere.

Se en video med sneuglen her:

WebUgle