Ishockey-stjerner på hjemmebane: Stort og fantastisk

Tre Herning-drenge på det landsholdet i ishockey var både begejstret for og overvældet over modtagelsen på hjemmebane, da holdet fredag slog Tyskland.

Her fejrer holdet, at keeper Frederik Andersen netop har reddet sidste straffeslag og dermed sikret dansk sejr i den første kamp mod Tyskland.
Her fejrer holdet, at keeper Frederik Andersen netop har reddet sidste straffeslag og dermed sikret dansk sejr i den første kamp mod Tyskland.
Foto: Lars Møller / Ritzau Scanpix

Efter kampen mod Tyskland fangede TV MIDTVEST tre Herning-helte. Én af dem var 32-årige Stefan Lassen, der til dagligt bor i Sverige og spiller for finske Pelicans Lahti, hvor han er kaptajn.

- Det var en kæmpestor oplevelse. Der var gåsehud, da vi løb på isen. Det er klart, når kampen er i gang, er der ret skrald på, og man er fokuseret, men man kunne virkelig mærke det. Det var en fantastisk oplevelse, og det skal I have tusind tak for, sagde han om danskernes indledende kamp mod Tyskland, som Lassen og holdkammeraterne vandt efter straffeslag.

25-årige Nicklas Jensen var også begejstret for modtagelsen i sin hjemby.

- Det var kanon fedt. Større end hvad vi havde forventet. Det bliver ikke større end det her med landsholdet. Det var det højeste publikum, vi har haft i alle de VM-kampe, jeg har spillet, så det var virkelig fedt, forklarede Nicklas Jensen.

Nicklas Jensen, der til dagligt spiller i den finske klub, Jokerit, er i øvrigt søn af den tidligere ishockeylandsholdspiller, Daniel Jensen.

Frans Nielsen: Ikke den letteste kamp

Den største af de hjemvendte helte mod tyskerne blev dog Frans Nielsen, der scorede danskernes afgørende mål på straffeslag. Han nød ligesom holdkammeraterne sejren på egen is.

- Det var fedt og fantastisk. Alt, man havde håbet på. Det var stort og nervøst, og der var masser af følelser selvfølgelig. Det var en mærkelig kamp på den måde. Man prøvede at nyde det, og samtidig var det en kæmpe kamp, så der var mange tanker og følelser, så det var ikke den letteste kamp at spille, afslører den 34-årige Nielsen, som almindeligvis skøjter rundt for amerikanske Detroit Red Wings.

Formentlig støder Nielsen lørdag mod nogle af sine amerikanske holdkammerater. Kl. 20.15 møder Danmark nemlig USA.

2:37
Se og hør interviewene med de tre Herning-drenge her.