Ironwoman fra Herning missede sin danske rekord

Michelle Vesterby fra Herning løb her til eftermiddag over målstregen som nummer tre ved Ironman Austria-Kärnten.

Michelle Vesterby løb i eftermiddag over målstregen som nummer tre i Østrig. Foto: Christian Søes og Martin Lund Nielsen, Immerse

I østrigske Klagenfurt løb Michelle Vesterby her til eftermiddag over målstregen som nummer tre ved Ironman Austria-Kärnten efter at have svømmet, cyklet og løbet sig igennem de hhv. 3,8 km, 180 km og 42,2 km som udgør den berømte og berygtede Ironman distance.

Michelle Vesterbys sluttid lød på 09.16.44, og det var ikke nok til at slå den danske rekord på 08.56.01, som var hendes mål for ræset.

Lagde ud med at være i front

Michelle kom som den første kvinde op ad vandet i tiden 53.52 og fastholdt sin føring igennem de 180 km på cyklen, men måtte se sig slået på løberuten.

- Første del af dagen forløb fuldstændig efter planen. Jeg havde overskud både under svømningen og på cykelruten. Jeg lå alene hele dagen og modvind gjorde, at jeg brugte en masse kræfter, som jeg kom til at mangle under løbet, fortæller Michelle Vesterby.

Ironman Austria-Kärnten blev hos kvinderne vundet af østrigske Eva Wutti i tiden 09.06.25 foran et veloplagt hjemmepublikum. Nr 2 blev britiske Corinne Abraham i tiden 09.08.03. Hos mændene var det tyske Jam Frodeno, som vandt i tiden 07.57.20.

Stærkt felt og langsom rute

At ruten i dag var langsom understreges af det faktum, at Eva Wutti var 22 minutter langsommere i dag, end da hun vandt på samme rute i 2015.

- Jeg er glad og stolt over at komme på podiet i et stærkt felt som dette, men det var ikke det resultat som jeg kom herned efter. Målsætningen var at presse mig selv rent tidsmæssigt. Den danske rekord var indenfor rækkevide, så det var oplagt at gå efter den. Det lykkedes desværre ikke i dag, og det er selvfølgelig en skuffelse. Men sådan er sport. Jeg gjorde mit bedste, og i dag var det ikke nok, afslutter en træt og ærgerlig Michelle Vesterby.

For Michelle Vesterby venter Ironman World Championship Hawaii til oktober. Det er sæsonens hovedmål, og målsætningen her er, efter en 4. og 6. plads i de forgangene år, helt klar: Hun vil på podiet.